De mâine, tot Colegiul Național ”Mihai Viteazul” va intra în online

Daniel Dimache -

De mâine, tot Colegiul Național ”Mihai Viteazul” va intra în online
 
Din cauza numărului mare de infectări ale elevilor și profesorilor, acolo unde se înregistrează un caz Covid pozitiv, clasa intră în online pentru 14 zile, existând posibilitatea ca după 8 zile elevii din clasa respectivă care nu au fost contacți direcți sau infectați să revină fizic la ore, dacă sunt testați negativ cu teste Covid rapide. Testarea se face în cadrul instituției de învățământ. Instituțiile din învățământul preuniversitar care au mai mult de jumătate de clase în online, de regulă, intră integral în sistemul de învățare online.
Unul dintre colegiile ploieștene va intra în online începând de mâine, în timp ce instituțiile de învățământ din orașul Slănic au depășit acest moment și elevii revin fizic la ore.
 
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova s-a întrunit în data de 08.10.2021 pentru aprobarea scenariilor de funcționare și organizare a cursurilor în unitățile de învățământ din Prahova.
🟣Aprobarea a fost dată după înaintarea documentației de către Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova care anterior au avizat propunerea consiliului de administrație al unității de învățământ preuniversitar/conexe.
🟣Propunerea este fundamentata pe baza cazurilor confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o unitate de învățământ /conexa, precum și în funcție de infrastructura și resursele existente în fiecare unitate de învățământ .
🟣Așadar, începând de luni, 11.10.2021 modificările vor fi următoarele :
1.COLEGIUL NAȚIONAL „MIHAI VITEAZUL”, Municipiul Ploiești – de la scenariul 1 va intra în scenariul 2 (Conf.art.6 alin.2 din Ordinul nr.5338/01.10.2021)
2. LICEUL TEORETIC „ȘERBAN VODĂ” și ȘCOALA PRIMARĂ NR. 1, Orașul SLĂNIC – de la scenariul 2 vor reveni la scenariul 1