De marți, 23 februarie, opt zile „de foc” pentru Petrolul, în campionat și Cupa României! Apoi, spre norocul lor, pentru „lupi” iar vine o pauză competițională puțin mai lungă

Dragos Trestioreanu -

De marți, 23 februarie, opt zile „de foc” pentru Petrolul, în campionat și Cupa României! Apoi, spre norocul lor, pentru „lupi” iar vine o pauză competițională puțin mai lungă

Dacă, din 9 februarie 2021, data meciului din „optimile” Cupei României, la fotbal, dintre Petrolul Ploiești și ACSM Politehnica Iași, și până la 23 februarie a.c., cea a partidei de campionat cu Metaloglobus București, din întrecerile Ligii a II-a, „lupii” au avut – și mai au încă – un „relax competițional oficial” de exact două săptămâni, din a doua zi a săptămânii viitoare urmează să aibă opt zile aproape infernale.

Cum scriam mai sus, marți, 23 februarie, de la ora 19.00, ploieștenii intră din nou „în focuri”, trebuind să bifeze primul meci foarte important din suita de cinci, de până la finele sezonului regular, care vor decide dacă Petrolul se va califica în play-off și, implicit, dacă va continua lupta pentru promovare. Ulterior unei perioade de cinci zile, duminică, pe 28 februarie, „galben-albaștrii” se vor deplasa la Târgu Jiu, pentru a oferi replica „lanternei roșii”, Pandurii Lignitul, pe arena modernizată din urbea lui Constantin Brâncuși. Atunci însă, Pol Roigé Rodríguez și coechipierii lui apți de joc vor trebui să se acomodeze cu un meci oficial disputat la lumina zilei (ora 13.45), după cele două anterioare, contra Iașiului, respectiv a Metaloglobusului, desfășurate la cea a reflectoarelor, pe stadionul Ilie Oană. Reamintesc că și confruntarea a găzarilor cu a doua echipă care joacă pe același teren, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, s-a desfășurat tot ziua și a fost singura de până acum nepreluată în direct de televiziunile cu drepturi exclusive de transmisie.

La revenirea acasă din județul Gorj, „lupii” vor avea numai trei zile până la partida din sferturile de finală ale Cupei României, împotriva formației antrenate de Eugen Neagoe, Astra Giurgiu aflându-se într-o situație extrem de dificilă. Este acum chiar sub spectrul desființării, după arestarea patronului Ioan Niculae și în așteptarea deciziei ANAD cu privire la acuzația de dopaj a trei jucători, Kehinde Fatai, Seto Takayuki și Alexandru Ioniță II. Cum nici în campionat astriștii nu stau deloc pe roze, mă întreb dacă le va mai arde și de competiția KO. Asta chiar dacă – odată adjudecat trofeul – se iau bani, coroborat cu o calificare într-o nouă cupă europeană. În sfârșit, asta e treaba lor. Altfel, după un joc la lumina zile, va veni rândul unui al treilea în nocturnă, în acest an, pe „Ilie Oană”. De data aceasta, reamintesc, va fi de la 20.30, oră clasică mai mult pentru partidele de prim eșalon! Din fericire, pentru fotbaliștii lui Viorel Moldovan, următorul meci din campionat, cel contra Turris-Oltul Turnu Măgurele, nu se va mai desfășura, teleormănenii retrăgându-se din toate competițiile. Drept urmare, petroliștii vor avea din nou o perioadă puțin mai lungă de recuperare. Se speră că va fi una bine meritată, ulterior a două succese în campionat și a unui altuia, urmat de o calificare în semifinale, în Cupa României!

Foto: www.fcpetrolul.ro