De pe 18 până pe 23 martie a fost decalată reluarea antrenamentelor lui Laurențiu Marinescu și ale coechipierilor săi! Și după, pentru când? Nici… Mafalda nu cred că „știe”, la această oră, data reînceperii campionatului Ligii a II-a de fotbal!

Dragos Trestioreanu -

De pe 18 până pe 23 martie a fost decalată reluarea antrenamentelor lui Laurențiu Marinescu și ale coechipierilor săi! Și după, pentru când? Nici… Mafalda nu cred că „știe”, la această oră, data reînceperii campionatului Ligii a II-a de fotbal!

Doamne, ce vremuri cumplite trăim! Aflăm, zi de zi, că în România numărul cazurilor de infectare cu virusul Covid-19 crește exponențial, ajungând la această oră undeva pe la peste 220 de pacienți, deși mai ieri erau „numai” 169! După declararea stării de urgență, absolut justificată, mai aflăm despre sosirea unui ultim contingent de compatrioți din străinătate întorși acasă printr-un culoar acceptat să fie deschis de către Ungaria, țară cu granițele închise, deja. Apoi, ni se mai aduce la cunoștință că se închid restaurantele, cafenelele și barurile sau că se suspendă cursele aeriene tur-retur între țara noastră și Spania. Între timp, după un program pus la dispoziție de Ministerul Educației, copiilor și adolescenților a început să li se predea… online, fiecare stând la el acasă și ascultându-și învățătorii sau profesorii ca și cum ar fi în sălile de clasă. Mai rău, acum ni se transmite că 12 posibil infectați cu Covid-19 au dispărut de la locuințle din București în care se aflau la izolare, deschizându-li-se astfel dosare penale, peste 40 fiind întocmite până acum din motive similare. Nenorocit acest coronavirus, pe care unii încă îl tratează la preț de matineu, putând să îi îmbolnăvească astfel pe cei fără vină!

Și activitatea fotbaliștilor de la FC Petrolul Ploiești a fost dată peste cap în aceste timpuri la care nu ne-am fi așteptat și pentru care nu eram pregătiți. Acordându-li-se vacanță de vineri, 13 martie, până mâine, miercuri, 18 martie, lui Laurențiu Marinescu și coechipierilor săi li s-a transmis astăzi, 17 martie, că vor mai rămâne totuși acasă până pe 23 martie, la început de săptămână viitoare urmând să revină la pregătiri. La cum evoluează însă situația pandemiei de coronavirus, mă întreb care va fi… viittorul termen de rechemare a „lupilor” la antrenamente! Asta și pentru că însuși președintele FRF, Răzvan Burleanu, nu poate să avanseze vreo dată exactă de reluare a campionatelor, care sunt în număr de 18, după declarațiile sale, de 17 ocupându-se federația pe care o conduce, iar de unul – Liga Profesionistă de Fotbal. Cert este doar că UEFA a solicitat, după amânarea vreme de un an a turneului final al Campionatului European, finalizarea întrecerilor interne în luna iunie. Ceea ce ar însemna o reluare a întrecerilor undeva prin preajma Paștelui, deși așa ceva ar coincide, după un model al specialiștilor din medicină, cu… vârful numărului celor infectați cu virusul Covid-19, în țara noastră! Astfel încât, dacă se va ajunge la o dată precum, să zicem, 15 mai, va trebui adaptat un alt program pentru toate campionatele. Însă, orice întârziere și a reluării pregătirilor îi va încurca și mai mult pe fotbaliști, revenirea la un tonus de concurs spunându-se că ar fi aproximativ egală cu aceea a perioadei de stopare a antrenamentelor. Din fericire, FC Petrolul i-a ținut pe loc pe jucătorii străini, așa că nu va mai fi nevoie de vreo perioadă de izolare a lor după revenirea acasă din țări atinse de infecția cu virusul Covid-19. Drept dovadă, filmul care îl prezintă, pe siteul clubului găzarilor, pe mijlocașul paraguayan cu pașaport italian Derlis David Meza Colli antrenându-se acasă, într-una dintre camere, alături de simpaticul său fiu, cel care îl motivează cu un… Lupino!

Tot azi, pe www.fcpetrolul.ro, după ce s-a notat că, „aşa cum era de aşteptat, ţinând cont de situaţia actuală, programul petroliştilor a suferit, din nou, modificări. Astfel, anunţată iniţial pentru mâine (n.r. – miercuri), revenirea <<lupilor>> la antrenamente a fost amânată, următorul termen avansat fiind cel de 23 martie. Cu speranţa şi cu convingerea că, în curând, vom reveni la o stare de normalitate, trebuie să dăm, cu toţii, dovadă de responsabilitate, astfel încât, împreună, să depăşim aceste momente dificile!”, s-a postat și un scurt discurs video emoționant al antrenorului principal Costel Enache. Iată-l, în forma sa scrisă: „Vreau să transmit un mesaj, pentru că în acest moment consider că suntem într-o situație destul de delicată. Lucrurile sunt reale. Uitaţi de lumea virtuală! Suntem într-un film, un film de groază, iar ca să ieşim cu bine din acest film trebuie să fim cu toţii personaje pozitive. Ce ar caracteriza un personaj pozitiv? Disciplina și responsabilitatea”

Foto: www.fcpetrolul.ro