De Petrolul și arena Ilie Oană s-au… îndrăgostit femeile-arbitru!

Dragos Trestioreanu -

De Petrolul și arena Ilie Oană s-au… îndrăgostit femeile-arbitru!

Imediat după inaugurarea noii arene Ilie Oană, în toamna anului 2011, circula în lumea fotbalului o informație potrivit căreia arbitrii din lotul Ligii 1 abia așteptau să fie delegați pe stadionul modern din Ploiești, dar nu numai pentru condițiile de top oferite, ci și, mai ales, pentru atmosfera creată de inegalabilii suporteri ai Petrolului!

În schimb, în ligile a IV-a și a III-a a venit rândul femeilor-arbitru, centrale sau asistente, să se… înghesuie în a fi în brigăzile care au oficiat pe aceeași arenă, care are un farmec deosebit. Însă, uneori, din cauza presiunii, ba chiar și a dimensiunilor maxime ale terenului, ele fiind obișnuite să oficieze mai ales cu 100-200 de spectatori de față și pe terenuri cu dimensiuni la limita inferioară, nu cu mii de fani în tribune și peluze, au avut și… sincope!

În al patrulea eșalon, au venit pe „Ilie Oană” Cristina Părăluță, din Târgoviște, sora portarului de la formația feminină spaniolă Atletico Madrid și de la echipa națională a României, Andreea Părăluță, și Bianca Giuran, din Constanța, cea care a moștenit pasiunea pentru arbitraj de la tatăl ei, Iulian Giuran. Cele două au fost la centrul unor meciuri ale „noului Petrolul”, de pe-atunci, iar ploieșteanca Diana Bianca Florea și Mădălina Crăciun, din Negoiești, ambele asistente, au fost și ele prezente la partidele „lupilor”. Toate au fost primite frumos de către simpatizanții „galben-albaștrilor” și nu au fost astfel niciun fel de probleme.

La Liga a III-a, confruntarea la capătul căreia FC Petrolul a promovat matematic în Liga a II-a, 3-1 cu CS Mioveni 2, a fost arbitrată, pe 12 mai 2018, de o bucureșteancă ai cărei tată și frate sunt tot arbitri. De altfel, Andreea Ene (foto, în mijloc), despre ea fiind vorba, a făcut parte, la un moment dat, dintr-o brigadă avându-l pe părintele ei la centru, iar pe frate – la una dintre linii! La Ploiești, unde a mai fost în urmă cu un an, la un joc de juniori, CS Petrolul 95 – Viitorul 2010 Buzău, ea a avut, la centru, o primă repriză perfectă, dar o a doua ceva mai modestă. Prestația mai în scădere a fost motivată de către specialiști și colegi prin vârsta ei actuală – 21 de ani! În schimb, cea a asistentei de la tușa doi de-atunci, băcăuanca Alexandra Theodora Apostu (foto, în stânga), a fost fără cusur, orașul lui Bacovia mai având cândva femei-arbitru foarte bune. Tot un arbitraj bun a avut și timișoreanca Patricia Șamsudean, la una dintre linii, la… eșecul de acasă al Petrolului cu Voința Turnu Măgurele! Să vedem dacă, și în eșalonul secund, Comisia Centrală a Arbitrilor va mai delega pe arena Ilie Oană reprezentante ale sexului frumnos, care, de altfel, se încadrează cum nu se poate mai bine în tabloul perfect de aici!

Foto: www.fcpetrolul (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ)