De săptămâna aceasta, Petrolul o să mai aibă încă doi fotbaliști străini cu drept de joc. Miercuri, un nou meci amical pentru „lupi”, cel cu echipa lui Pablo de Lucas Torres!

Dragos Trestioreanu -

De săptămâna aceasta, Petrolul o să mai aibă încă doi fotbaliști străini cu drept de joc. Miercuri, un nou meci amical pentru „lupi”, cel cu echipa lui Pablo de Lucas Torres!

Dacă marți, 8 septembrie 2020, sau miercuri, 9 septembrie, este așteptat să sosească la Ploiești unul dintre portarii echipei naționale de seniori a Republicii Moldova, angrenată în meciurile Ligii Națiunilor, este vorba despre Nicolai Cebotari, care a semnat deja un contract cu Petrolul, tot în această săptămână lotul Petrolului va mai avea încă un fotbalist străin cu drept de joc. Cu toate actele la zi, mijlocașul central ghanez Salifu Amidu, trecut și pe la AC Fiorentina, își așteaptă, curând, viza de muncă, de primirea acesteia depinzând debutul lui oficial în echipamentul galben-albastru. Spre deosebire de Cebotari, africanul Amidu a prins un meci amical al trupei „lupilor” și a lăsat atunci o impresie plăcută. De altfel, CV-ul său îl recomandă ca pe un închizător cu o anume clasă. Astfel încât, antrenorul principal Viorel Moldovan va avea la dispoziție doi mijlocași centrali valoroși, israelianul Nir Lax bifând deja, la Reșița, primul joc la Petrolul, fiind foarte apreciat. În plus, Moldovan mai poate apela, pe același post, și la serviciile unui jucător „Under”, Robert-Daniel Enache, titular la duelul pierdut acasă cu Farul, respectiv rezervă utilizată la cel din deplasare, câștigat în dauna echipei CSM Reșița.

În altă ordine de idei, mergând pe aceeași linie a disputării amicalelor între confruntările oficiale din campionatul Ligii a II-a, miercuri, 9 septembrie, Petrolul Ploiești se va testa cu o grupare de prim eșalon, cea care a obținut, recent, acordul fostului „lup” Pablo de Lucas Torres de a continua să joace în România. Prezidată de către un fost tehnician al găzarilor, Ioan Andone, și având drept antrenori doi foști petroliști, principalul Mihai Teja și secundul acestuia, Eusebiu Tudor, FC Voluntari va fi un adversar numai bun pentru Pol Roigé Rodríguez și coechipierii săi. Printre ultimii ai acestora se numără tinerii Manuel Botic (născut în anul 1998), austriac de origine, și Alexandru Dumitru (1999), un român care a copilărit jucând fotbal în Spania. Altfel, în afara ibericului din Elche, Pablo de Lucas, Voluntariul a mai făcut încă un transfer sonor, fundașul dreapta Gregoire Puel, fiul celebrului tehnician francez Claude Puel fiind adus în țara noastră de bine cunoscuta intermediară de fotbaliști Liubliana Nedelcu. În week-end-ul recent, FC Voluntari a pierdut, scor: 2-3, un alt meci amical, cel cu echipa națională de juniori „U 19” a României, primul gol al învingătorilor fiind marcat de un ex-petrolist, Ianis Stoica, actual component al noii divizionare secunde CSM Slatina. Astăzi se va stabili și locul, și ora de debut ale partidei-test dintre Petrolul și FC Voluntari.

Foto: Facebook și www.fcpetrolul.ro