De Săptămâna Voluntariatului, cetăţenii prahoveni sunt aşteptaţi în acţiune

Redactia -

De Săptămâna Voluntariatului, cetăţenii prahoveni sunt aşteptaţi în acţiune

Prahovenii ce doresc un judeţ mai frumos vor putea participa, în intervalul 14-24 mai, la evenimentele organizate cu ocazia Săptămânii Naţionale a Voluntariatului. Acestea se vor desfăşura prin participarea a numeroase ONG-uri la acţiuni dedicate construcţiei de locuinţe pentru dezavantajaţi şi responsabilizării cetăţenilor cu privire la aproapele lor. Proiectul este susţinut de autorităţile publice locale şi judeţene, cât şi de numeroase instituţii de învăţământ, ce vor pune la dispoziţie voluntarii proprii în vederea asigurării unei desfăşurări armonioase a evenimentului, Totodată, în această perioadă, vor avea loc dezbateri pe tema responsabilităţii civice şi ordinii sociale, la care sunt invitaţi a participa toţi cetăţenii judeţului. Ceea ce se doreşte este formarea, la nivelul indivizilor, a spiritului de cooperare şi conduitei etice care să permită implicarea activă a acestora în asigurarea unui trai decent pentru cei care nu îşi pot asigura singuri un asemenea lucru.

 

Programul principalelor activităţi la care voluntarii prahoveni vor putea participa, mai jos:

 

Luni 14 mai 2012 , 10.00-12.00

Conferinţă de presă

La această activitate vor lua parte reprezentanţi ai mass-media locale si judeţene, reprezentanţi ai partenerilor, reprezentanţi ai finanţatorului, voluntari care vor lua parte la SNV PH.

Locaţia : Terasa Club OK, Ploiesti

Miercuri 16 mai 2012, 10.00-15.00

Cafenea Publică pe tema necesităţii voluntariatului la nivel local, cafeneaua se adreseză reprezentanţilor din sectorul ONG,APL şi institutiilor de învăţământ

Locatia : Terasa Mon Jardin, Ploiesti

Luni – Miercuri, 21-23 mai 2012, 10.00-17.00

Zile dedicate construirii de case pentru familii dezavantajate; la această

activitate vor participa voluntari din unităţile de învăţămant, ONG-uri si APL-uri.

Locaţie: şantier Habitat pentru Umanitate Ploieşti.

Joi 24 mai 2012: 10.00-12.00

Premierea voluntarilor participanţi în zilele de 21-23 mai 2012 la activităţile de voluntariat în domeniu social – construcţii de case pentru cei defavorizaţi.

Locaţia : Centru de Tineret Ploieşti din str. Democraţiei nr. 35.