De teama coronavirusului, un antrenor prahovean care visează s-o pregătească, într-o zi, pe Petrolul a „fugit” de lângă echipa lui din Laos, Master 7! Din cauza pandemiei, Mihai Dinu nu se mai poate întoarce, acum, în Asia!

Dragos Trestioreanu -

De teama coronavirusului, un antrenor prahovean care visează s-o pregătească, într-o zi, pe Petrolul a „fugit” de lângă echipa lui din Laos, Master 7! Din cauza pandemiei, Mihai Dinu nu se mai poate întoarce, acum, în Asia!

Într-un interviu acordat siteului Gazetei sporturilor, un antrenor de fotbal local, Mihai Dinu, care a antrenat-o ultima oară în România pe CS Cornu, echipă din Liga A Prahova, iar din ianuarie, anul acesta, prin intermediul unui bun prieten, a ajuns la o formație din prima ligă a Laosului, Master 7, combatantă în AFC Cup, în calitate de vicecampioană a acestei țări asiatice, a declarat că a fost nevoit să plece de acolo, mai pe fugă. Asta la câtva timp după ce epidemia de coronavirus dintr-unul din statele vecine speriase deja mapamondul! Laosul învecinându-se cu China, acolo de unde a explodat criza, la Wuhan, în provincia Hubei, Dinu s-a simțit nu numai amenințat de vreo posibilă infectare cu Covid-19, deși la acel moment nu se semnalase nici un caz în țara unde se afla, ci și de posibila blocare a lui într-un spațiu al cărui nivel de civilizație și, implicit, al sistemului medical nu-i ofereau liniștea de a rămâne pe loc.

A revenit astfel în Prahova, stă în casă, citește, se documentează în domeniul fotbalului și așteaptă să treacă această situație devenită deja tragică și în țara baștină. Blocat acum, aici, la el acasă, tehnicianul este însă în contact continuu cu conducătorii de la Master 7. Aceștia i-au comunicat că îl așteaptă pe 10 aprilie să revină la Laos, anunțându-l și că s-a decis ca prima ligă să înceapă noua ediție de campionat cu opt echipe, nu cu șase, ca în sezonul precedent. În țara asiatică, spune Dinu, fotbaliștii au printre cele mai bune salarii, ceva între 400 și 1.200 de dolari, în condițiile în care salariul minim este de 120 de dolari. Dar locuitorii Laosului sunt mereu optimiști și veseli, liniștiți, după cum declară același antrenor prahovean în vârstă de 32 de ani.

Obișnuit să activeze în zone exotice, mai înainte fiind cooptat – împreună cu Adrian Senin, fost tehnician la o divizionară C, Astra II –  într-o academie de fotbal din Palestina, WOSPAC, iar mai târziu, la una din Iordania, adaptarea lui Mihai Dinu cu viața din Laos nu a fost una dificilă, în opinia sa. Însă, deși îi place să călătorească și să cunoască noi civilizații, speră să ajungă, într-o zi, să-și vadă marele vis cu ochii. Mai precis, s-o antreneze pe echipa fanion a municipiului Ploiești și a județului Prahova. Mihai Dinu spune astfel că „vreau să o pregătesc pe Petrolul Ploiești. E visul meu că voi ajunge, cândva, antrenor pe arena Ilie Oană, la echipa galben-albastră. Petrolul este echipa pe care o iubesc de mic. În rest, da, vreau să văd toată lumea, iar fotbalul îmi poate oferi posibilitatea asta. Să faci din pasiune o meserie este o adevărată binecuvântare”!

Foto: Facebook, www.gsp.ro și www.ziarulprahova.ro