De ziua domniei sale, Seniorul Mircea Dridea a mărturisit, într-un interviu, de ce crede că Petrolul a ratat până acum promovarea în Liga 1: numărul prea mare de jucători și de antrenori rulați în ultimele trei sezoane ale Ligii a II-a!

Dragos Trestioreanu -

De ziua domniei sale, Seniorul Mircea Dridea a mărturisit, într-un interviu, de ce crede că Petrolul a ratat până acum promovarea în Liga 1: numărul prea mare de jucători și de antrenori rulați în ultimele trei sezoane ale Ligii a II-a!

Cu prilejul aniversării a 84 de ani de viață, pe 7 aprilie 2021, o echipă a cotidianului online ProSport, de pe partea video, l-a vizitat la Ploiești, potrivit www.liga2.prosport.ro, pe Seniorul fotbalului ploieștean și prahovean, fostul internațional Mircea Dridea. Fost membru al Consiliului Director al ACS Petrolul ’52 Ploiești, al cărei membru fondator este, și președinte de onoare al clubului găzarilor, Dridea I, așa cum era trecut în unicul ziar cotidian de sport de dinainte de 1989, a fost întrebat de ce nu a promovat echipa de suflet a sa, vreme de trei sezoane. Pe parcursul interviului luat la Senior acasă, în cartierul de sud al Ploieștilor, de către talentata și neobosita Carmen Mandiș, ex-reporter al televiziunii Telekomsport și o achiziție foarte bună a ProSportului de ceva vreme, Seniorul nu s-a ferit să-și exprime părerile referitoare la acest subiect delicat. Știut fiind că domnia sa a făcut parte din conducerea clubului înființat de către asociația mai sus-menționată, dar s-a retras, la un moment dat, din organismul decizional, Consiliul Director al ACS Petrolul ’52, locul său fiind preluat de un alt membru fondator, Haralambie Ion, și acesta demisionând, dar în pauza de iarnă a ediției în curs!

De ce crede, deci, Mircea Dridea, de 35 de ani alături de Petrolul, așa cum notează siteul mai sus-menționat, că actuala grupare, înființată în vara lui 2016, a ratat promovarea la capătul sezoanelor 2018-2019 și 2019-2020, iar acum este în play-out-ul 2020-2021, după promovări succesive din Liga A Prahova în Liga a III-a, respectiv din Liga a III-a în a IV-a? „Foarte multe achiziții, ca să spun civilizat, au fost făcute fără verificare, au fost jucători care au fost luați pe site-uri, fără să primească o propunere de la un om de fotbal, dar la fel și antrenorii, în trei ani, în afară de vreo optzeci de jucători, au fost și opt sau nouă antrenori” – a declarat Seniorul. Iar apoi, a adăugat că „asta spune ceva. Este inadmisibil și imposibil ca, din șapte-opt antrenori, care trec pe aici, măcar unul să nu fie cel care să cunoască fenomenul”!

Mircea Dridea merge și mai departe în a explica, totuși pe scurt, cauzele acestor nereușite, trei ani la rând: „Sunt fotbaliști care vor să trăiască bine, vor să câștige un ban și motivul se vede clar în rezultate. Eu consider că principalul vinovat este dat de alți factori. În primul rând, sistemul de organizare al clubului, iar în al doilea rând, alegerea antrenorului, care trebuie făcută în funcție de ce se dorește de la această echipă. Dacă antrenorul nu dorește promovarea, atunci ne despărțim”! Bine cunoscut, întotdeauna, și drept un om spiritual, nea Mircea – cum i se adresează suporterii care îl admiră de-o viață – glumește, pus să dea două exemple de antrenori buni pentru Petrolul actual, dar răspunzând cu un zâmbet trist: „Două propuneri? Îl am pe Mourinho, îl am pe Klopp”! Făcând haz de necazul celor trei rateuri în privința promovării, ce să înțelegem că vrea să ne sugereze Seniorul? Că nu există, în prezent, antrenori autohtoni capabili să o promoveze pe Petrolul în Liga 1?

După ce a încercat să-și și să ne explice cauzele eșecurilor din ultimele trei ediții de campionat, Mircea Dridea a încheiat interviul acordat ProSportului cu vorbe emoționante, care spun totul despre iubirea vieții sale: „Indiferent de ceea ce se întâmplă cu Petrolul, dacă mâine va ajunge din nou în divizia a patra sau a cincea sau va ajunge campioana României, pentru noi rămâne același Petrolul! E o viață întreagă, din 1952 până în 1987, deci în 35 de ani am fost 15 ani jucător numai la Petrolul și numai în Divizia A! Am fost, după aceea, 20 de ani, antrenor sau președinte la acest club„! Dincolo de gluma cu Jose Mourinho și Jürgen Klopp, marii antrenori de-acum ai lui Tottenham Hotspur, respectiv Liverpool FC, ambele fiind echipe celebre din Premier League, cu siguranță că Seniorul Mircea Dridea – având atâta experiență în lumea fotbalului – le va putea da cele mai bune sfaturi actualilor emuli ai săi din conducerea clubului găzarilor. Și, de fapt, tuturor celor de acolo! Numai să fie căutat, deoarece nu s-a retras, după cum se observă, și din… pasiunea nestăvilită a domniei sale pentru Petrolul!

Foto: Ionuț CĂRBUREANU și www.liga2.prosport.ro