De Ziua Mediului, află câştigătorii competiţiei Patrula de Reciclare

Redactia -

De Ziua Mediului, află câştigătorii competiţiei Patrula de Reciclare

Programul educaţional Patrula de reciclare, desfăşurat în perioada 15 noiembrie 2011 – 15 iunie 2012, şi-a anunţat, cu ocazia Zilei Mediului, câştigătorii. Cele 11 instituţii de învăţământ din judeţul Prahova înscrise în program au fost premiate în cadrul unei ceremonii desfăşurate astăzi la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova.

În cadrul festivităţii organizatorii au mulţumit celor peste 300 copii din judeţul Prahova înscrişi în Patrula de reciclare, profesorilor coorodonatori, precum si comunităţilor care au susţinut unităţile de învăţământ participante in acest proiect. Aceştia au primit premii constând în aparatură şi alte obiecte tehnologice oferite de Philips şi Indesit, membrii fondatori ai Asociaţiei RoRec.

Instituţia câştigătoare a premiului pentru cea mai mare cantitate colectată/elev este Şcoala cu clasele I-VIII George Emil Palade din Ploieşti, cu 103,86 kg DEEE (deşeuri de echipamente electrice şi electronice) colectate pe parcusul desfăşurării programului. Instituţia a fost premiată cu aparatura necesară dotării unui laborator audio/video: ecran de proiecţie, proiector, dvd player şi boxe.

Premiul pentru cel mai activ profesor coordonator a fost oferit dnei Iustina Ionela Necula, de la Grupul Şcolar Agromontan Romeo Constantinescu din Vălenii de Munte, care a primit un aparat foto digital din partea organizatorilor. Tot în cadrul ceremoniei de premiere a fost anunţat şi premiul pentru cea mai proactivă echipă, care a revenit tot Grupului Şcolar Agromontan Romeo Constantinescu din Vălenii de Munte. Echipa a primit un DVD player din partea partenerului Philips.

În cele din urmă, Scoala cu clasele I-VIII George Emil Palade din Ploieşti a primit premiul special pentru cea mai mare cantitate deşeuri colectate din ţară – 2.596,6 kg, constând într-o imprimantă multifuncţională.

Prin intermediul Patrulei de Reciclare, organizatorii au pus la dispoziţie un sistem de colectare DEEE accesibil, având ca scop principal încurajarea obiceiului de colectare selectivă. În plus, programul are şi o componentă educaţională puternică, prin care ajută elevii să înţeleagă fenomenul poluării şi participarea activă a fiecăruia dintre noi la combaterea acestuia.