Debut cu dreptul al „lupilor”, în seria de meciuri amicale din Turcia. Primul gol al francezului Inez, la Petrolul

Dragos Trestioreanu -

Debut cu dreptul al „lupilor”, în seria de meciuri amicale din Turcia. Primul gol al francezului Inez, la Petrolul

Sâmbătă, 16 ianuarie 2016, după-amiază, pe arena secundă din complexul sportiv Mardan, una cu tribune destul de mari și moderne, s-a desfășurat primul meci-test din seria celor șapte pe care Petrolul le va disputa la Lara, stațiune din Turcia în care găzarii se află într-un sejur de pregătire a primului semestru al anului în curs. Cea dintâi adversară propusă de către organizatori a fost Gostaresh Foolad Tabriz, ocupanta locului 10 din primul eșalon fotbalistic al Iranului. Interesant este că asiaticii s-au afișat cu un echipament în culorile… galben și albastru, motiv pentru care oponenții lor au apelat la cel de rezervă, „negru-gri”, folosit la ultimul succes din ediția 2014-2015 a Ligii Europa, cel de la Plezen, în dauna Viktoriei, scor: 4-1! Curios, câtă vreme aveau la dispoziție unul violet, din actualul sezon!

Cum era de așteptat, noul antrenor principal Constantin Schumacher a optat pentru două formule aproape diferite de echipe, doar Laurențiu Marinescu, Dan Bucșa și un alt nou-venit, Constantin Mișelăricu, prinzând 90 de minute pe foarte bunul teren II din complex, iar ultima achiziție, Alexandru David – 80. Nu a putut debuta, cu acest prilej, atacantul italian Michelle Paolucci, care a suferit o răceală, fiind oprit astfel la hotel. Nu a evoluat nici căpitanul Adrian Ropotan, despre care siteul televiziunii sport.ro a notat, astăzi, că ar fi ales să plece la Pandurii Târgu Jiu, formație aproape calificată în play-off. Se scrie că Ropotan ar fi avut trecută o clauză în contract potrivit căreia se putea despărți de clubul găzarilor așa cum a și venit, adică liber de contract. Fostul dinamovist ar fi profitat de această mențiune din angajamentul său cu SC FC Petrolul. Ropotan a fost însă prezent la meciul amical cu Gostaresh Foolad Tabriz. În prima repriză, cea în care s-a înscris și unicul gol al întâlnirii, de către fundașul central francez Romain Inez, venit din Bulgaria, de la Botev Plovdiv, Schumacher a trimis pe gazon următoarul „11”: Cobrea – Al. David, Mişelăricu, Inez, Begeorgi – Guerriero – Nepomuceno, Bucşa, L. Marinescu, Varga – Pacar. După cum se observă, tehnicianul a preferat o așezare 1-4-1-4-1, cu șase jucători români, respectiv cinci străini. Ciudat este că banderola de căpitan al echipei ploieștene, în absența lui Adrian Ropotan, i-a fost încredințată noului titular al postului de portar Alberto Cobrea (foto, în dreapta; www.fcpetrolul.ro), deși pe teren se afla și Laurențiu Marinescu! Cel din urmă a executat lovitura de la colțul terenului, de pe stânga, din minutul 17, în urma căreia Inez a reluat mingea, cu piciorul, la colțul scurt, goal-keeper bulgar al adversarilor, Georgi Georgiev, neputând împiedica mingea să depășească linia porții. Conform www.fcpetrolul.ro, această primă parte a partidei a fost cea în care faze de poartă calde au fost consemnate în ambele careuri. Astfel, după deschiderea scorului de către Inez, internaționalul din Curacao, Gevaro Nepomuceno (19), putea mări avantajul, dar voleul său de după o centrare, tot de ps stînga, a lui Varga, a fost parat de Georgiev. Ulterior, iranienii au echilibrat jocul și au avut, la rândul lor, oportunități de a marca, prin Seyed Omir Nezamipoor Masoule (30 – șut reținut în doi timpi de fosta primă rezervă a lui Peterson dos Santos Pecanha) și Morteza Asadi (38 – reluare plasată ce a trecut ouțin pe lângă buturile Petrolului), fotbaliști în vârstă de 30 de ani, respectiv aproape 37.

În partea secundă a meciului amical de pe „Mardan II”, trupa din România a arătat astfel: Bolboaşă – Mişelăricu, Benga, Prestia, Pulhac – Bucşa – Al. David (80 – R. Alecsandru), Zoubir, L. Marinescu, Lesoimier – Mareș. Antrenorul Petrolului a mizat, atunci, pe mai mulți fotbaliști autohtoni (opt, iar în ultimele 10 minute, chiar nouă). După cum notează siteul clubului petroliștilor, a fost o repriză în care au predominat duelurile fizice, nemaiconsemnându-se ocazii de gol, de o parte și de alta. „Lupii” vor mai aștepta doar două zile până la viitorul test, cel de luni, 18 ianuarie, cu o formație din prima ligă a Kazahstanului, FK Atyrau. Rămâne de văzut dacă se va recupera până atunci Michelle Paolucci și cum vor completa oficialii ploieștenilor lotul care, prin eventuala plecare a lui Adrian Ropotan, s-ar reduce la 21 de jucători, cu patru mai puțin decât numărul maxim admis de regulamentul Ligii Profesioniste de Fotbal.