Debut în amicale pentru „lupi” cu o fostă prim divizionară. Luna viitoare, două partide în Cupa României

Dragos Trestioreanu -

Debut în amicale pentru „lupi” cu o fostă prim divizionară. Luna viitoare, două partide în Cupa României

După reluarea pregătirilor, de luni, 17 iulie 2017, ora 19.00, pe arena Ilie Oană, și o vizită medicală programată a doua zi, Octavian Grigore, Gheorghe Liliac și următorul ales în poziția de antrenor secund vor conduce, până pe data de 25 august inclusiv, antrenamente în Ploiești și în împrejurimi. Apoi, din 26 august, petroliștii se vor muta, pentru 10 zile, în zona Brașovului, despre care se spune că ar fi fost aleasă pentru numărul mai mare de terenuri cu gazon bun. Iar cel denumit „Carpați” va fi, poate, și cel mai îndemână. Totuși, primul joc-test nu se va desfășura acolo, ci la… Târgu Mureș, în compania retrogradatei ASA, cea care va fi condusă în Liga a II-a de către un nou președinte executiv, Dinu Gheorghe, alias Vamă, și va fi antrenată de brașoveanul Balint György László, alias Gyuszi. ASA Târgu Mureș, fosta vicecampioană națională și câștigătoare a Supercupei României, are drept obiectiv, în sezonul 2017-2018, revenirea imediată în Liga 1. Meciul amical este programat, pe 29 iulie, pe stadionul „Trans Sil”, cu începere de la ora 19.00. O arenă pe care defuncta SC FC Petrolul nu prea obișnuia să piardă!

Petrolul 52 la baza Akademica, FacebookLa revenirea din stagiul de pregătire montană, lui Claudiu Tudor și coechipierilor săi li s-a pregătit un alt joc-test, de data aceasta tot cu o formație care a susținut, mai de curând, barajul de promovare în Liga a III-a. este vorba despre campioana AMF București, Progresul 1944 Spartac. Referitor la gruparea din capitala țării au existat unele suspiciuni în privința adjudecării barajului. Astfel, după un eșec clar în partida tur, la Crevedia, 0-3 cu Voința (campioana județului Ilfov), în retur „bancarii” s-au dezlănțuit și au câștigat exact la diferența de scor de care aveau nevoie: 6-2! Siteurile de sport centrale au acuzat că manșa a doua a acestui baraj ar fi fost un… „circ”!

După acest joc va urma cel din Cupa României, din 9 august, Petrolistul Boldești fiind de așteptat să fie adversara, potrivit sistemului de împerechere folosit până acum de FRF. Pe 12 va fi o dată liberă, pe care oficialii „lupilor” ar dori s-o „acopere” cu un alt meci amical, iar pe 18 august, de la o oră care urmează a se stabili de comun acord, este bătută în cuie o partidă de verificare cu o formație mai veche din al treilea eșalon național, CSM Olimpia Râmnicu Sărat. Una de la care se aude că găzarii ar avea de gând să transfere un mijlocaș care să se încadreze în criteriul „sub 19 ani”.

ASA - Petrolul, pe Trans Sil, digisport.roDoar o zi mai târziu, pe 19 august, se va combate cu satelitul Astrei Giurgiu, meci care ar putea avea loc pe arena Ilie Oană, tot de la o oră ce se va fixa la momentul potrivit. Și la Astra 2 există o țintă pentru găzari, tot încadrată la „U 19”. După patru zile, pe 23, este programată a doua confruntare din Cupa României, din luna august, probabil de la ora 17.00, iar pe 25 se dă startul în ediția 2017-2018 a campionatului Ligii a III-a, jocuri având loc însă și pe 26 august. Tot de la ore stabilite de Federația Română de Fotbal.

Foto: www.hollidaycheck.ro, Facebook și www.digisport.ro