Debut personal foarte bun al tânărului „lup” Mihai Velisar, în Liga 1. În schimb, redevenit dinamovist, Robert Moldoveanu a pierdut la scor, în Dobrogea

Dragos Trestioreanu -

Debut personal foarte bun al tânărului „lup” Mihai Velisar, în Liga 1. În schimb, redevenit dinamovist, Robert Moldoveanu a pierdut la scor, în Dobrogea

Debutul personal  în Liga 1 al ploieșteanului Mihai Velisar (foto la titlu și sus, în text, alături de fostu-i coechipier din L3, Mirel Bolboașă, care se remarcă, acum, la UTA), un tânăr format la fostul centru de profil al defunctei SC FC Petrolul, nu a putut fi umbrit de remiza de pe teren propriu a noii sale echipe, Gaz Metan Mediaș. Cea la care a fost detașat pentru actualul sezon al celui dintâi eșalon. În meciul cu fosta contracandidată a Petrolului la promovare, Chindia Târgoviște, Velisar a bifat prima mare ocazie a gazdelor, șutul său în cross, de pe stânga, din careul mare, ocolind de puțin vinclul opus! Cel căruia i se mai spune și Veli, de către cei apropiați, a făcut un joc apreciat, luni, 15 iulie, a contribuit direct și eficient la desele combinații frumoase din repriza 1 ale Gazului, una încheiată cu 2-0, după „dubla” lui Sergiu Buș. Care Buș jr., în mitanul secund, a beneficiat, irosind-o, de o pasă de gol excepțională de la fundașul stânga debutant, acesta din urmă fiind integralist, pe drept.

Fie că a conlucrat cu Moussa Sanoh, fie cu Nasser Chamed, fie cu Ely Fernandes, ultimii doi fiind pe o listă de jucători care ar fi putut să evolueze în viitorul campionat la… Petrolul, fostul împrumutat din ediția 2018-2019 în Liga a III-a, la SCM Gloria Buzău, contribuind în returul trecut, din plin, la accederea acesteia în L2, s-a dovedit mereu inspirat. Poate cu mai mult noroc, Veli ar fi putut decide chiar rezultatul final, la ultima fază din prelungiri, însă incomodat de către un adversar nu și-a putut cadra șutul! E clar că la Buzău a progresat, o va face și mai mult în sezonul actual al celei dintâi ligi, iar după… promovarea Petrolului, va fi fundașul stânga de bază al trupei „lupilor”!

Comparativ cu Mihai Velisar, odată revenit la Dinamo, Robert Moldoveanu (foto jos, în text)mijlocașul de bandă detașat în iarnă la FC Petrolul și bifând, din minutul 1, toate meciurile din ce mai rămăsese din returul trecut, în foarte puține fiind înlocuit, a avut un joc slab. A deziluzionat pe arena de la Ovidiu, cu Viitorul, într-o partidă întreruptă vreme de 20 de minute, fiindcă fanii lui Dinamo au… intrat pe teren și au fost, apoi, cu greu evacuați din peluza lor! „Câinii” au pierdut, incredibil ca scor, cu 5-0, devenind astfel primii deținători ai „lanternei roșii” din ierarhia ediției de campionat 2019-2020! Așa se întâmplă însă, atunci când nu ai înțelepciunea să rămâi să joci acolo unde ți-a fost mai bine!

Foto: www.gaz-metan-medias.ro, www.fcpetrolul.ro și www.gsp.ro