Debut tare în meciurile-test ale Petrolului. Fosta rivală din L2, promovată de pe locul 1, va fi prima adversară, la Brașov!

Dragos Trestioreanu -

Debut tare în meciurile-test ale Petrolului. Fosta rivală din L2, promovată de pe locul 1, va fi prima adversară, la Brașov!

În curând, pe arena Metrom, din Brașov, mai exact de la ora 18.00, FC Petrolul Ploiești, sub comanda noului antrenor principal Flavius Stoican, va aborda primul meci-test în vederea pregătirii următorului sezon al Ligii a II-a, contra Chindiei Târgoviște. Adică, o fostă contracandidată la promovare, care a trecut prima de linia de sosire, nu cum mult timp în urmă! Chindia, cea care, din etapa a II-a a campionatului Ligii 1, va debuta „acasă” pe arena… Ilie Oană, împotriva Viitorului lui Gică Hagi, este o alegere curajoasă a ploieștenilor, după ce „lupii” au început pregătirile numai de trei zile!

Ulterior urcării în autocarul clubului găzarilor, pus la dispoziție de Veolia România, a 15 fotbaliști, care au luat cap compas Poiana Brașov, mai precis hotelul Piatra Mare, Stoican a mai cerut „întăriri” de la Ploiești! Acolo de unde, au venit urgent trei juniori A din propriul centru de profil: Raul Bucur, Mihai Constantinescu și Rareș Simionescu (foto, în text, cel din centru, în plan apropiat), lor adăugându-li-se, de joi după-amiază, un fost junior al defunctului CCJ al SC FC Petrolul, Ianis Stoica (foto, la titlu), „sosia” internaționalului Liviu Antal. Căpitanul echipei naționale „U 17” a României și, totodată, golgheterul acesteia a fost împrumutat pentru un sezon de la FCSB, club la care s-a legitimat după falimentul din vara lui 2016 al SC FC Petrolul. Prin aducerea celor patru, s-a putut face de 22 de jucători, adică de două „echipe”, pentru antrenamente. Numai că, un portar, Cosmin Dur Bozoancă, a plecat repede din cantonament și a semnat din nou un contract cu „U” Cluj, așa cum am scris, deja. Situație în care, trebuie adus urgent un goal-keeper, pentru a-l dubla pe Cezar Lungu, rămas singurul apărător al buturilor din lotul deplasat în Poiana Brașov!

La prima vedere, în amicalul cu trupa lui Viorel Moldovan, Stoican – ajutat de staff-ul său bogat numeric – ar putea miza de la început pe următoarea formulă: C. Lungu – Bărboianu, Sîrghi, Walace, Țicu – Mihăescu, Cioinac, L. Marinescu – I. Stoica, Arnăutu, Al. Munteanu, banca de rezerve fiind destul de ofertantă, printre cei care vor lua loc acolo numărându-se Ștefănescu, Al. Zaharia, Saim Tudor, Robert Enache, Mario Bratu sau Antonio Manolache. Cât o privește pe Chindia Târgoviște, viitoarea… „musafiră-gazdă” de pe „Ilie Oană”, fostul „Moldo-Gol” are următoarele noutăți în efectiv: Andrei Burlacu, Ovidiu Bic (ambii împrumutați de la CSU Craiova), Mihai Voduț (ex-Beitar Ierusalim, unde ajunsese după ce Viitorul îi reziliase contractul, ca urmare a scandalului pariurilor!), Dinu Moldovan (portar fost la ACS Poli Timișoara, sub comanda lui Vivi Răchită), Alexandru Benga (trecut de două ori pe la SC FC Petrolul), Blaise Yaméogo (ex-atacant din Burkina Faso, ultima oară la Zimbru Chișinău, de care s-a despărțit la 1 februarie 2019) și Filip Mitrovic (ex-Tyumen, Liga a II-a din federația Rusă; fundaș central muntenegrean aflat, și el, sub contract numai până la 31 ianuarie 2019). Nu mai sunt la echipa din Târgoviște: Dan Panait, Valentin Alexandru, Alin Nisipeanu, Crinel Stoica și Marin Vătavu (ultimul fiind retras din activitate și devenit, din această vară, antrenor la juniorii clubului dâmbovițean, la „U 15”).

Foto: www.fcpetrolul.ro