Debutantă absolută în L3, CS Blejoi va combate cu „satelitul” unei prim-divizionare din Giurgiu. Astra 2 se antrenează în „9 Mai”!

Dragos Trestioreanu -

Debutantă absolută în L3, CS Blejoi va combate cu „satelitul” unei prim-divizionare din Giurgiu. Astra 2 se antrenează în „9 Mai”!

Țintarul campionatului Seriei a III-a a Ligii a III-a a stabilit ca debutanta absolută în acest eșalon, CS Blejoi, să întâlnească acasă, în prima etapă a întrecerilor, astăzi, 24 august 2018, de la ora 18.00, pe „satelitul” Astrei Giurgiu, dar care domiciliază și, firesc, se și antrenează la Ploiești, mai precis pe arenele din cartierul 9 Mai, cel din vestul urbei. Nu va fi un debut ușor pentru Irinel Dumitru & Co., Astra 2 fiind o combinată formată din jucători tineri rămași la club, după ce o parte dintre cei din sezonul trecut a fost detașată și pe la echipe de Liga a II-a, Metaloglobus București tăindu-și partea leului, și unii de la „echipa-mamă”, care au jucat mai puțin sau deloc până acum. Este drept că rezervele neutilizate aseară la Craiova, la 0-1 cu CSU, va fi mai greu de crezut – dată fiind noaptea petrecută pe drum la întoarcerea acasă – că îi vor fi trimise lui Adrian Senin, antrenorul principal constănțean al „satelitului”. Dar, și așa, cu un lot numeric bogat al clubului, Senin poate avea parte și de echipieri precum Andrei Trușescu, Dragoș Gheorghe, Silviu Balaure sau Tony Brito Silva Sá, un portughez cu rădăcini în Guinea Bissau, fiind exclus ca fostul internațional Constantin Budescu, recent legitimat, să fie trimis la echipa a doua, chiar și pentru un meci. Mai degrabă însă, Astra 2 va veni la Blejoi cu portarii Nedelcu și Popa, fundașii Mihăilă, Dobre, Țăranu, Marin, Corduneanu, Copaci, ultimul adus vara aceasta de la UTA Arad, ca și Albert Stahl, un „U 21” debutant la prima echipă, mijlocașii Brăila, Fanko, Zaharia, Șerban, moldoveanul de peste Prut Andronic, atacanții Găvârliță și Culda, ultimul fiind un internațional de juniori, ca și Gabriel Șerban, de altfel. Dar, ce va fi cu adevărat vom vedea numai la fața locului, arena din Blejoi fiind pregătită de gală să găzduiască primul meci oficial din Liga a III-a al grupării locale.

Răzvan Vlad și Emil Coșieru, antrenorul principal, respectiv secund de la CS Blejoi, îl au la dispoziție, față de cele anunțate de www.gazetaph.ro în această săptămână, și pe Rareș Dogaru, un „U 19” care joacă în bandă și reamintesc că este nepotul lui Florian Vișan, fostul component și tehnician al unei echipe din Liga A Prahova, AFC Bănești, actualmente președinte al CSO Tricolorul Breaza, dar totodată și jucător al acestei formații din al patrulea eșalon local. În schimb, deși folosit în aproape toate meciurile-test din perioada precompetițională, un alt fotbalist de bandă, Dan Roman, nu va mai fi coechipier cu fundașul central Alexandru Oprea și la CS Blejoi, așa cum fusese la Flacăra Moreni, conducătorii gazdelor de azi renunțând la a-l mai legitima. În rest, seniorii care au promovat și câțiva juniori din propria pepinieră, plus încă unul, fundașul stânga Andrei Radu, împrumutat de la FC Petrolul Ploiești, vor fi în raportul de joc. Bref, nimic senzațional la start în tabăra celor de la Blejoi!

Comisia Centrală de Arbitri a delegat la meciul de debut în L3 al gazdelor de azi – un derbi local, la urma-urmei, cele două fiind singurele din acest eșalon care au domiciliul în Prahova – un trio bucureștean, format din centralul Cătălin Ionuț Ilie și asistenții Marius Bărbulescu și Andrei Dumitrescu. Observatorii sunt ambii dâmbovițeni, cel de joc din Fieni, Decebal Duras Mihai, iar de arbitraj, Adrian Gligoraș (Târgoviște). Vremea e frumoasă, spectacolul sportiv se anunță interesant, motive deci pentru iubitorii fotbalului din comună, însă nu numai, să vină la arenă și să-și încurajeze favoriții la debut, mai ales că din lotul de 18 al Blejoiului vor face parte și copii din localitate, juniorii ceruți de regulament!

Foto: Paul MÂINEA și www.sportpictures.eu