Debutanți prahoveni fericiți după examenul de observatori de fotbal de la L2 și L3. Surprize neașteptate la picați

Dragos Trestioreanu -

Debutanți prahoveni fericiți după examenul de observatori de fotbal de la L2 și L3. Surprize neașteptate la picați

La Casa Fotbalului, din  București, a fost organizat concursul pentru observatorii FRF de la ligile a doua și a treia. Dintr-un total de 148 de înscriși la acest concurs, din județul Prahova s-au prezentat 10 oameni de fotbal: foști arbitri, ex-antrenori, foști oficiali de club sau actuali de la AJF-ul local.

Prahovenii fericiți după anunțarea rezultatelor de la testul-grilă de la examen au fost, în ordinea descrescătoare punctajului, următorii: Mitu Roșu (fost fotbalist și arbitru; 28 puncte), Decu Crângașu (fost internațional și antrenor), Cătălin Eugen Popescu (avocat, șeful Comisiei de Disciplină de la AJF Prahova), ambii cu câte 27 de puncte, Marcel Marin (arbitru la nivel local și fiu al fostei glorii a Petrolului, George Marin) și Nicolae Nuță (ex-internațional de tineret și tehnician), cu 26 de puncte, fiecare. În ceea ce-i privește pe cei care nu au reușit să facă punctajul cât să intre pe lista admișilor, în afara unui fost bine cunoscut fotbalist, chiar internațional și el, cândva, orădeanul Ioan Zare, printre surprizele neașteptate s-au aflat și unii prahoveni. Cei care nu vor fi sau nu vor mai fi observatori de L2 și L3, până ce nu vor avea succes. Mai exact, Alexandru Popa (fost fotbalist și oficial de club, 24 de puncte), Constantin Ciocoiu (fost director general la IUM Filipeștii de Pădure, actual pensionar și de-acum ex-observator la L2 și L3), Dumitru Jipa (fost fotbalist și antrenor cu portarii), Ștefan Ștefan (ex-fotbalist și antrenor), toți trei cu câte 23 de puncte, și Eugen Bobi Codreanu (fost fotbalist, actual antrenor la CSO Teleajenul Vălenii de Munte, în Liga A Prahova, și arbitru la minifotbal, 18 puncte). De subliniat că punctajul minim de trecere a examenului a fost de 22 de puncte, dar – din cauza unui număr mare de puncte obținute de participanți – s-a ajuns să se pice chiar și cu 24, ultimii admiși având câte 25 de puncte! Dintre cei prezenți la concursul de la Casa Fotbalului, l-au luat 104 dintre înscriși, iar 44 l-au picat. Dintre ultimii, de fapt, 35 nu au întrunit punctajul necesar pentru a fi declarați admiși, iar alți nouă nu s-au mai prezentat!

Dintre prahovenii care au avut succes pentru prima oară la acest examen s-au numărat Mitu Roșu (îl ratase pe cel din 2015) și Marcel Marin (le picase pe cele din 2015 și 2016), iar dintre cei care l-au mai luat încă o dată: Decu Crângașu (a avut succes în 2014 și 2016), Cătălin Eugen Popescu (tot în 2014 și 2016) și Nicolae Nuță (în 2016). Pentru prima oară au susținut examenul Dumitru Jipa, Ștefan Ștefan și Eugen Bobi Codreanu, dar nu au reușit să-l ia. Cât îi privește pe cei care au reușit să aibă punctaj de intrare, din țară, i-aș aminti pe Felix Grigore, Ștefan Stana, Horațiu Cioloboc, Sorin Cojocaru, Marin Iancu, Tănase Lăptoiu, Adrian Peiu, Daniel Scânteie, Ovidiu Tâlvan sau Sergiu Găman, personalități din lumea fotbalului autohton.

Fericit peste măsură pentru că a reușit din a treia încercare, longevivul simpatic arbitru ploieștean Marcel Marin, un adevărat consumator de presă, de orice fel, foarte atent la detalii, a ținut să declare pentru www.gazetaph.ro„sunt atât de bucuros de reușită.M-am clasat pe locurile 56-91, dar de fapt, mai scuprulos din fire fiind, aș spune că am fost pe 73, adică exact… numărul Nadiei Comăneci, de la Jocurile Olimpice de la Montreal. Uite că mi-a adus noroc! Mi-am îndeplinit, în sfârșit, un vis”.

Foto: Facebook (de la stânga la dreapta, Decu Crângașu, Cătălin Eugen Popescu și Marcel Marin)