Decalarea în anul viitor a etapei a XX-a a Ligii I de fotbal i-a trimis pe „lupi” în vacanţă

Redactia -

În urma primirii la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal a încă nouă solicitări scrise de decalare a etapei a XX-a a campionatului Ligii I de fotbal, după cele trei sosite iniţial, preşedintele Dumitru Dragomir a făcut publică amânarea sine die a acestei runde, căreia urmează să i se caute o dată de desfăşurare la finele lunii februarie 2013 sau altădată. Astfel, într-o conferinţă de presă a LPF organizată marţi, 11 decembrie 2012, Dragomir a declarat: „Etapa a treia din retur s-a amânat. În urma cererii a 12 cluburi din Liga I, LPF s-a întrunit şi a făcut o hârtie către FRF, care la rândul ei a făcut un comitet de urgenţă. Campionatul s-a amânat pentru o dată pe care deocamdată nu o ştim. Nu există una în calendar. Ori jucăm în condiţii mai proaste decât astea de acum, ori ne ducem în vară cu vreo două săptămâni, ceea nu se vrea. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă. Dacă vremea este foarte bună, reîncepem normal în februarie. Dacă vremea nu este bună, rugăm Federaţia Română de Fotbal să trimită campionatul mai spre vară”!

În urma acestei decizii, de care directorul executiv al SC FC Petrolul Ploieşti, Alexandru Crângu, nu s-a ferit să se declare nemulţumit la o emisiune de la o televiziune locală, fiind vorba despre un program stabilit de la bun început, antrenorul Comsin Contra le-a dat liber jucătorilor săi, după antrenamentul de marţi. Urmează o vacanţă de o lună şi tre zile, mai lungă decât de obicei, reluarea pregătirilor, conform siteului clubului, urmând să se facă pe data de 15 ianuarie 2013. A doua zi se va merge la Izvorani, la complexul olimpic, pentru un prim cantonament – de pregătire fizică la şes. Către finalul lunii ianaurie şi până dincolo de mijlocul celei următoare, Mircea Bornescu. Marian Cristescu, Guilherme Haubert Sitya, Sony Mustivar (foto, de la stânga la dreapta; www.fcpetrolul.ro) şi coechipierii lor de atunci – între timp, clubul renunţând la câţiva fotbalişti, ale căror nume nu au fost făcute însă public – vor parcurge etapele altor două stagii. Unele care vor cuprinde şi meciuri-test, la Lara şi, după o pauză de trei zile, la Belek, în Turcia. Andi Crângu a anunţat, la aceeaşi emisiune, că şapte dintre cele opt jocuri de pregătire din Antalya vor fi transmise în direct de către „DigiSport”. Cu acelaşi prilej, a mai făcut cunoscut şi că pe 18 decembrie este aşteptat să ajungă la Ploieşti fostul echipier al Petrolului, Adrian Ursea, stabilit în Elveţia, pentru a discuta cu oficialii clubului preluarea conducerii centrului de copii şi juniori. Lui i se va prezenta un teren de câteva hectare din vecinătatea Ploieştiului, care ar urma să fie achiziţionat şi apoi amenajate acolo patru terenuri, un spaţiu de cazare, săli de forţă şi de recuperare. Existase şi o propunere a lui Contra de a se merge pe mâna unui tehnician străin care pusese bazele centrului similar al echipei spaniole Ateltico Madrid, dar s-a apreciat că varianta cu Adi Ursea li s-ar potrivi mai bine tinerilor „lupi”. Totodată, a fost anunţat şi că folosirea spaţiilor de sub peluza I a arenei Ilie Oană nu este posibilă nici în acest moment, la peste un an de la inaugurarea stadionului, de-abia miercuri, 12 decembrie, conducătorii de la SC FC Petrolul fiind chemaţi la SGU, noul administrator al stadionului, atât pentru negocieri privind chiria arenei, cât şi pentru semnarea contractelor de preluare a spaţiilor respective, unde vor fi amenajate un pub, un fan-shop mai mare decât cel actual, de la Winmarkt Grand Center, şi un muzeu al clubului. Crângu şi-a manifestat părerea de rău că inaugurarea lor nu s-a putut face în această lună, dar a precizat că, odată semnate actele, lucrările vor demara rapid.

Cât priveşte eventualele achiziţii de jucători, şi acestea sunt ţinute la secret, dar s-a făcut menţiunea că s-au demarat deja acţiuni privind aflarea parametrilor financiari la care ar putea fi cumpăraţoi diverşi fotbalişti, unii dintre ei recomandaţi de către Cosmin Contra, cel care are relaţii foarte bune în Spania, fiind rezident şi antrenând în acea ţară. Tot Alexandru Crângu a mai declarat că oricărui jucător din lotul actual care ar primi o ofertă bună pentru club şi pentru el i se va permite să plece, sumele de bani încasate urmând a asigura bugetul pentru aducerea altora în loc, „la fel de buni sau chiar mai buni”. SC FC Petrolul stă, altfel, OK cu datoriile la stat, specificându-se că se posedă certificat fiscal zero, iar luni se vor lichida şi datoriile băneşti faţă de jucătorii care vor pleca. Andi Crângu a lăsat să se înţeleagă că achiziţiile sunt condiţionate de vânzări, alţi bani neexistând pentru astfel de investiţii.