Decebal Traian Remeş a fost condamnat la închisoare

Redactia -

Decebal Traian Remeş a fost condamnat la închisoare

Foştii miniştri ai Agriculturii Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan au fost condamnaţi, marţi, la câte trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Caltaboşul”, în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Decizia poate fi contestată la Completul de cinci judecători.
În ceea ce-l priveşte pe Ioan Avram Mureşan, judecătorii au decis deducerea intervalului de o zi cât acesta a fost reţinut, în 6 octombrie 2007, şi au menţinut obligaţia de a nu părăsi ţara impusă fostului ministru, scrie MEDIAFAX.

Totodată, judecătorii au dispus confiscarea de la Decebal Traian Remeş a 1.500 de euro şi 1.500 de lei, bani ce vor ajunge la stat şi au menţinut sechestrul pus pe un imobil din Baia Mare al acestuia.

Tot în acest dosar, Gheorghe Ciorbă a fost condamnat la un an şi şase luni cu suspendare. În cazul său, instanţa a stabilit un termen de încercare de patru ani.

Instanţa supremă a mai dispus obligarea fiecăruia dintre inculpaţi la plata a câte 17.000 de lei cheltuieli judiciare. (realitatea.net)