Declaraţii dictate de propriul interes, la DIICOT, filiala Cluj, ale fotbaliştilor de la Petrolul

Redactia -

Chemaţi ca martori la DIICOT, filiala Cluj, în dosarul în care patronul lor, Florian Walter, actual preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC FC Petrolul, Ioan Mărginean, acţionarul majoritar de la „U” Cluj, şi Daniel Capră, directorul general al clubului găzarilor şi acţionar al societăţii mai sus-menţionate, au fost acuzat că ar fi prejudiciat clubul local, Universitatea, cu 11 milioane de euro, prin transferul gratuit de la echipa „şepcilor roşii” la cea a „lupilor galbeni” a unui număr de 15 jucători, fotbaliştii Sebastian Cojocnean (foto stânga; www.ziuadecj.ro) şi Ionuţ Neag se pare că ar fi dat acolo declaraţii potrivit cu propriile interese din acest moment. Astfel, primul – supărat că a fost pus pe liber în iarna aceasta de către conducătorii „galben-albaştrilor” – a fost ceva mai dur, speculându-se chiar că l-ar fi „încurcat” întrucâtva, prin spusele sale, pe fostul lui patron: „Dacă nu aş fi plecat la Ploieşti, aş fi ajuns să joc pentru echipa a doua a Universităţii. Le-am spus procurorilor cum s-a efectuat transferul. Cu Mărginean nu vreau să am de a face, pe Walter sunt supărat pentru situaţia în care m-a pus. Acum am o ofertă, o să văd ce voi face. Cu Steaua au fost discuţii în vară, dar nimic concret. La fel şi cu Astra Giurgiu. Mi-ar plăcea să revin la U, stimez oraşul şi suporterii, dar în situaţia de acum a clubului nu cred că e posibil. Sper ca Universitatea să-şi revină”. Ioan Mărginean, mâna dreaptă a lui Florian Walter, a preluat, în toamnă, de la acesta din urmă pachetul majoritar de acţiuni de la FC Universitatea Cluj.

În schimb, internaţionalul de juniori Ionuţ Neag a declarat că a fost perfect de acord cu transferul şi că este foarte mulţumit de opţiunea lui: „Nu s-a pus presiune pe mine. MăGicu_Grozav_la_DIICOT_Cluj_www.stiridesport.ro bucur că am ajuns la Petrolul şi nu regret că am plecat de la U Cluj. A fost prima dată când dau declaraţii în faţa unui procuror, dar n-a fost nimic special. Eu am semnat contractul meu de jucător şi actul de transfer. Eu cred că totul a fost legal”. Neag este originar din judeţul Alba şi a fost adus de Walter, la „U”, de la şcoala de fotbal Ardealul, care trecea prin dificultăţi de ordin financiar.

Pe lista celor chemaţi la DIICOT Cluj se află şi internaţionalul de seniori Gheorghe Grozav (foto dreapta; www.stiridesport.ro), care a spus, şi el, pentru www.ziuadecj.ro că „am primit o citaţie şi mă voi prezenta marţi, 18 decembrie 2012, în faţa procurorilor. Nu e de competenţa mea să comentez situaţia”. După întâlnirea cu procurorii, Grozav a afirmat totuşi că „am plecat la Petrolul pentru că mi-am dat seama ce va urma să se întâmple la U. Am făcut-o ca să joc. Sunt tânăr şi vreau să evoluez. Am plecat de la U cu inima îndoită, deoarece cel mai bine m-am simţit la această echipă. Îmi pare rău de situaţiile de la Petrolul şi Universitatea. Am fost şocat când s-a declanşat acest dosar. Am discutat pe larg cu procurorii, nu-mi amintesc să fi fost o întrebare foarte incomodă. Sper ca acest caz să fie rezolvat în mod corect. Îmi pare rău ce i se întâmplă domnului Walter. Noi, jucătorii, îl susţinem”. La rândul lui, George Galamaz a declarat: „Din câte ştiu, toţi suntem citaţi la DIICOT Cluj. O să vin şi o să dau declaraţii, dacă asta e procedura. Nu cred că e normal. Până la urmă a fost alegerea noastră”. Acelaşi site specifică, totodată, că – plecaţi cu transfer zero de la „U”, Sebastian Cojocnean, Gaston Mendy şi Anthony Nwakaeme, alias Tony, au fost lăsaţi liberi de contract de SC FC Petrolul, deoarece antrenorul Cosmin Contra nu a mai avut nevoie de serviciile lor.