Declaraţiile după care unul dintre golgheterii Petrolului ar putea să le iasă de la suflet fanilor

Redactia -

După ce informaţia potrivit căreia s-ar afla pe lista de achiziţii urgente a liderului Ligii I de fotbal, Steaua Bucureşti, a făcut vâlvă în aceste zile, unul dintre golgheterii Petrolului Ploieşti, atacantul congolezo-olandez Jeremy Bokila (foto, lângă Mihai Pintilii; www.prosport.ro), a oferit duminică, 6 ianuarie 2013, declaraţii despre acest subiect, la postul de televiziune GSPTV. Contactat de către reporterii acestuia, Bokila a spus: „Steaua este prima din clasament şi de departe cea mai bună echipă din România. Are cele mai multe victorii, asta spune multe”. Mai mult, el a adăugat că „orice jucător doreşte să evolueze la o echipă mare”.

După cum se observă, marcatorul a şase goluri în cele 19 etape etape de campionat scurse până la finalul anului trecut, la fel ca şi tunisianul Hamza Younes, nu a pronunţat totuşi numele Stelei. Astfel încât, este posibil să fi fost vorba despre declaraţii de curtoazie la adresa finanţatorului Stelei, Gigi Becali, care l-a carcaterizat recent ca fiind „un jucător de rasă”, admiţând şi că e „tânăr, dă goluri şi – dacă va fi bine antrenat – poate fi util”. Să înţelegem că, la Petrolul, nu ar fi bine pregătit?! Reamintim că Jeremy Bokila a fost adus la Ploieşti, în vara lui 2012, ca urmare a solicitării exprese a antrenorului de atunci al „lupilor”, Mircea Rednic, cel despre care se speculează acum că l-ar dori la Standard Liege, formaţie pe care o pregăteşte în prezent. Jucătorul de culoare a fost împrumutat de la Zulte Waregem, club belgian de prim eşalon, Petrolul având prima opţiune pentru achiziţionarea lui, din vară încolo.

Directorul executiv al SC FC Petrolul, Alexandru Crângu, a anunţat că, în luna martie, se va accesa clauza de cumpărare a lui Bokila, în valoare de 200.000 de euro. Curios, Gigi Becali – care se dădea bine informat – a vorbit despre… 350.000 de euro şi de intenţia ploieştenilor de a nu plăti aceşti bani proprietarei fotbalistului! Cum, pe 15 ianuarie, „galben-albaştrii” îşi vor relua pregătirile, se vor afla mai multe amănunte, atunci, despre eventualitatea unei plecări a atacantului la Steaua. Deocamdată, se mai spune şi că Petrolul nu ar dori cu niciun chip să se departă nici de african, nici de internaţionalul Ghoerghe Grozav, o altă ţintă declarată – dar mai cu jumătate de gură – a lui Gigi Becali.

Una peste alta, cert este că – şi chiar spuse, mai mult ca sigur, din complezenţă – aceste cuvinte ale lui Bokila nu le-au căzut deloc bine fanilor echipei sale actuale, ştiută fiind marea rivalitate, dintotdeauna, cu formaţia din Bulevardul Ghencea. De urmărit astfel cum va fi reprimit juucătorul la revenirea la Ploieşti, la jumătatea acestei luni.