Mathaus a fost declarat liber de contract, mai așteaptă un eventual recurs la decizia CNSL și apoi ar trebui legitimat de FC Petrolul. Bineînțeles, dacă UEFA va ridica embargoul impus clubului găzarilor la transferuri!

Dragos Trestioreanu -

Mathaus a fost declarat liber de contract, mai așteaptă un eventual recurs la decizia CNSL și apoi ar trebui legitimat de FC Petrolul. Bineînțeles, dacă UEFA va ridica embargoul impus clubului găzarilor la transferuri!

Așa cum era de așteptat, marți, pe 6 septembrie 2022, în cadrul ședinței săptămânale a Camerei Naționale a Soluționării Litigiilor (CNSL), fundașul central din Insulele Capului Verde Félix Mathaus Lima Santos (foto sus, în săritură; 31 de ani, 1,87 metri) a fost eliberat de angajamentul avut cu Gaz Metan Mediaș. O echipă al cărei căpitan a fost. El a deveniit astfel liber de contract, dar mai trebuie să aștepte, încă, cinci zile, în eventualitatea apariției vreunui recurs la decizia CNSL. Ceea ce este totuși foarte greu de crezut. Deci, din 12 septembrie a.c., Félix Mathaus poate fi legitimat de FC Petrolul, formație alături de care, reamintesc, s-a pregătit și a fost și intregralist în amicalul de luna trecută de la CSO Plopeni, o grupare din Seria a V-a a Ligii a III-a.

Dacă problema recursului am stabilit că nu ar fi o… problemă pentru clubul găzarilor, în schimb achitarea unei restanțe salariale lui Armando Vajushi ar putea rămâne un impediment în calea legitimării apărătorului care s-a remarcat la defuncta formație de la Mediaș. Până pe 11 septembrie inclusiv, conducerea FC Petrolul trebuie să găsească banii necesari, 46.000 de euro, pentru a stinge datoria față de fostul internațional albanez. În acel caz fericit, de a doua zi Félix Mathaus Lima Santos, pe numele și prenumele sale din pașaport, poate fi făcut bun de joc pentru trupa „lupilor”. Ceea ce ar însemna un plus evident pentru defensiva „galben-albaștrilor”, una în care greul, până acum, a fost dus de trioul de integraliști Bart Meijers-Gabriel Tamaș-Marian Huja. Vor apărea suspendări, accidentări – Doamne ferește! – și diverse alte probleme, astfel încât un jucător bun, în plus, în compartimentul din fața lui Octav Vâlceanu ar fi mană cerească. În caz de întârziere a plății datoriei mai sus-menționate, există însă riscul ca, fiind liber de contract, Félix Mathaus să nu mai aibă răbdare să stea prea mult pe tușă. Mai ales, desigur, că poate semna cu oricare altă echipă. Nu-i deloc de dorit așa ceva, fără doar și poate!

Foto: www.digisport.ro și Ionuț CĂRBUREANU