Declarație de dragoste pentru „lupi” a lui Edi Iordănescu: „Mi-aș dori foarte mult ca, într-o zi, s-o antrenez pe Petrolul!”

Dragos Trestioreanu -

Declarație de dragoste pentru „lupi” a lui Edi Iordănescu: „Mi-aș dori foarte mult ca, într-o zi, s-o antrenez pe Petrolul!”

Așa cum am scris în urmă cu cinci zile, antrenorul Edward Iordănescu nu a refuzat, niciun moment, discuțiile cu divizionara secundă FC Petrolul Ploiești, chiar dacă din gândurile sale ideea de a se întoarce în eșalonul secund, un nivel de la care urcase în mod firesc, după ce începuse cariera la al treilea nivel, dispăruse cu totul, iar asta în mod justificat. Edi Iordănescu, un tehnician tânăr și cu rezultate frumoase la Pandurii Târgu Jiu și Astra, pe prima scenă, câștigător de Supercupă a României, cu CFR Cluj, anul acesta, în nedrept de scurta trecere pe la echipa din Ardeal, și nu din vina lui, este o țintă extraordinară pentru oricare echipă autohtonă, darămite pentru Petrolul. Adică, o grupare de care a Iordănescu jr. a rămas legat afectiv foarte mult.

Chestionat în legătură cu eventuale discuții avute cu clubul condus de Cristi Vlad și finanțat de Veolia România, al cărei CEO, Mădălin Mihailovici, este perceput drept un simpatizant al lui, Edward Iordănescu nu le-a confirmat, nici nu ar fi fost cazul acum, de altfel, însă a ținut să facă, în exclusivitate pentru www.gazetaph.ro, o veritabilă declarație de dragoste pentru echipa „lupilor”. Cea al cărei echipament l-a îmbrăcat în Liga a II-a, în sezonul 2002-2003, încheiat cu o promovare, pierdută după cedarea acesteia în favoarea Oțelului Galați.

Liber de contract în acest moment și preferând să rămână în stand-by până în pauza competițională de iarnă, așa cum a recunoscut public, Edward Iordănescu declară acum: „Mi-aș dori foarte mult ca, într-o zi, să o antrenez pe Petrolul. Sunt multe motive pentru care îmi doresc asta. Nu știu dacă acea zi este aproape sau departe, contează doar dorința, în final„! Citind printre rânduri, este clar că Edi Iordănescu ar vrea să vină la Ploiești, la Petrolul, însă se deduce și că data punerii în practică a acestei intenții depinde și de asigurarea unor condiții la echipă pe măsura aspirațiilor și ale lui, și ale suporterilor „lupilor”. Cum vrea numai mare perfomanță, pentru fiecare nivel competițional, este cât se poate de clar că nu mai trebuie pierdut timp. Altfel, se poate… pierde antrenorul cel mai potrivit nu numai pentru promovare, ci și, mai ales, pentru viitorul de după aceasta. Nu mai e mult până la iarnă, atunci când ofertele vor curge iar pe adresa lui Iordănescu și bine ar fi ca Petrolul să fie cea care îl va convinge, din timp, să i-o accepte!

Foto: www.lookplus.ro și www.sport.ro