Deşi echipele lor se scaldă în mediocritate, Lung jr, Găman, Matei, Rusu şi Buhuşi au fost convocaţi la echipele naţionale

Redactia -

Într-o perioadă în care cele două echipe ploieştene din Liga I, Astra şi SC FC Petrolul, îşi „răsfaţă” suporterii cu mediocritatea valorică şi cu prestaţii care te fac să fugi de stadioanele lor (vezi recentul derbi local din campionat), iată că există totuşi cineva care îi apreciază pe unii dintre componenţii loturilor acestora. Asta deşi – poate doar cu o singură excepţie – niciunul nu ar fi meritat să ajungă sub tricolor, doar aşa fiindcă au vârsta impusă ori sunt fotbaliştii preferaţi de către un anumit selecţioner, care se zice că le-ar decide şi cariera, în prezent, îndrumându-i spre anumite cluburi.

Astfel, la echipa naţională de seniori a României, care va întâlni Belgia, la Liege, vineri, 11 noiembrie, au fost convocaţi, de către Victor Piţurcă, astriştii Silviu Lung jr. (foto) şi Valerică Găman. Poate ar fi fost şi… Ştefan Bărboianu, dar este încă nerefăcut total după o accidentare suferită în vară. La „U 21”, au mers Cosmin Matei şi Bogdan Rusu, de la formaţia din „9 Mai”, şi Alexandru Buhuşi, de la SC FC Petrolul. Mai mult ca sigur, golul de senzaţie şi evoluţia apreciată din partida programată în optimile Cupei României-Timişoreana, dintre Astra şi echipa luii de club, l-au propulsat pe Buhuşi – omul meciului de atunci şi, totodată, un fotbalist lăsat cu împrumut la clubul găzarilor de către un sponsor neoficial al acestuia – în echipa naţională de tineret a ţării. Băieţii lui Emil Săndoi vor zbura astăzi, la ora 6.50, spre Paris, urmând să aterizeze pe „Charles de Gaulle”, iar apoi îşi vor continua drumul spre Nantes, acolo unde vor disputa joi, 10 noiembrie, pe „Stade de la Beaujoire”, la 21.45 (ora României), meciul contra echipei naţionale similare a Franţei, în cadrul grupei preliminare nr. 9 a Campionatului European 2011-2013.