Deja-vu: ca şi la Lara, după un eşec, a venit un succes al „lupilor”, la Belek

Redactia -

În primul stagiu de pregătire şi jocuri-test de la Lara, Petrolul l-a pierdut  pe primul, în faţa azerilor de la FK Qabala, şi l-a câştigat apoi pe următorul – cu FK Simurq Peşakar, tot din prima ligă a Azerbaidjanului. La fel s-a întâmplat şi la Belek, ulterior înfrângerii de sâmbătă, 9 februarie 2013, în faţa slovenilor de la NK Maribor (scor: 1-3), Laurenţiu Marinescu şi coechipierii săi au dispus de a patra clasată din primul eşalon al Slovaciei, MFK Kosice.

Pe terenul central al bazei sportive Sueno, din complexul hotelier în care sunt cazaţi „galben-albaştrii”, aceştia s-au dovedit superiori, luni, 11 februarie, în faţa adversarilor lor, rezultatul stabilit la pauză fiind suficient pentru un succes, nemaimarcându-se la reluare. Interesant este că, după ce internaţionalul Gheorghe Grozav a transformat, cu o „scăriţă”, o lovitură de pedeapsă în minutul 40, acordată ca urmare a henţului în careu a lui Ondrej Duda, după o acţiune a lui Jeremy Bokila (foto, nr, 11, în duel aerian; www.fcpetrolul.ro), recent revenitul la echipă a majorat diferenţa cu un şut sub bară, expediat de la circa 14 metri, după o pasă a lui Vlad Morar. Congolezo-olandezul a bifat astfel al doilea gol al său în tot atâtea meciuri disputate la Belek. Semn că golgheterul le-a lipsit mult ploieştenilor în precedentul cantoament de la Lara, când s-au reuşit doar două goluri. Astfel, africanul speră ca, încet-încet, prin reuşitele sale şi un joc bun, să obţină iertarea din partea suporterilor, ulterior „telenovelei” din această iarnă. În rest, petroliştii au dominat net jocul, slovacii având o singură tentativă de a înscrie, însă lovitura de cap a lui Frantişek Pavuk a fost florea la ureche pentru Vasili Hamutovski. Mult mai încercaţi au fost portarii echipei din Kosice, însă, dacă Darko Tofiloski a scos de două ori mingea din aţe, înlocuitorul său, Jan Ruzinsky, a avut noroc, scăpând fără gol. Pe rând, Ovidiu Hoban (minutul 9), Morar (28), Grozav (54) şi Marinescu (73) nu au reuşit să înscrie. Astfel, partida s-a încheiat 2-0 (2-0), după o evoluţie pe alocuri chiar foarte bună a „galben-albaştrilor”, potrivit martorilor oculari. Cu acest prilej, antrenorul principal Cosmin Contra le-a acordat câte o repriză jucătorilor aflaţi în probe, Cristian Muscalu, respectiv Sherif Ashraf Hamid Oqila, care vor mai trebui însă, în jocurile viitoare, să-l convingă pe tehnician că merită să fie opriţi în lot. În schimb, adus în week-end, tot la probe, de către impresarul Traian Gherghişan, înaltul vârf de atac muntengrean Milan Purovic nu a impresionat, renunţându-se deja la el. De subliniat că Purovic fusese testat anterior de Gaz Metan Mediaş, tot în Antalya, însă noul antrenor al ardelenilor, Gheorghe Mulţescu, s-ar fi opus la un transnfer, din cauza unor probleme de ordin medical ale fotbalistului.

SC FC PETROLUL: Hamutovski (69 – Bornescu) – Alcenat (74 – Achim), Neag (74 – Geraldo), Enza-Yamissi, Grecu (74 – Guilherme) – Mustivar (cpt; 69 – L. Marinescu), Hoban (69 – Romario) – Muscalu (46 – Sherif Ashraf), Grozav (65 – M. Cristescu), Morar (69 – Renan) – Bokila (60 – Purovic). Antrenor: Cosmin Contra.
MFK KOSICE: Tofiloski – Ostojic, Basista, Kavka, Sekulic – Duda, Bukata, Singlar, Hovancik – O. Diaby, K. Diaby. După pauză au jucat: Ruzinsky – Toth, Pilipcuk, Huk, Pavuk – Viazanko, Slavisk, Karaj, Kuzna – Trebunak, Jano. Antrenor: Jan Kozak.

La final, tehnicianul „lupilor” a declarat pentru siteul clubului că „echipa a făcut un meci bun. Am avut în ziua acestuiai, la prânz, o şedinţă, de fapt o analiză video a ultimelor două partide, în care le-am arătat băieţilor ce cadouri le-au făcut adversarilor în acele întâlniri. Mă bucur că au înţeles ceea ce am discutat şi au reuşit să elimine greşelile majore. Din moment ce facem acest lucru, se vede că suntem o echipă solidă, care nu-şi lasă oponenţii să aibă mari ocazii de gol. Am văzut o altă determinare, iar părerea mea este că suntem pe drumul cel bun”. Miercuri, 13 februarie, Petrolul o va întâlni pe penultima clasată din prima ligă a Muntenegrului, FK Zeta Golubovci, iar a doua zi, pe Litex Loveci, din cel dintâi eşalon din Bulgaria.