Deja-vu la Timişoara, cu baschetbaliştii de la CSU Asesoft Ploieşti

Redactia -

Într-una dintre semifinalele campionatului Diviziei A de baschet masculin, CSU Asesoft Ploieşti a disputat primele două meciuri la Mediaş, în compania câştigătoarei sezonului regulat al ediţiei 2011-2012, CS Gaz Metan Mediaş. Poate contrar anticipărilor, Cătălin Burlacu şi coechipierii săi au câştigat ambele jocuri, facilitându-şi astfel accederea în finala mare, după un număr minim de meciuri. La Timişoara, potrivit declaraţiilor sale de dinaintea celor dintâi dispute cu Baschet Club, se părea că nici măcar antrenorul principal Vladimir Arnautovic nu era atât de convins că se va repeta istoria din Ardeal. Diplomat sau nu la momentul respectiv, Dado Arnautovic şi-a condus formidabil, acum, băieţii în Banat şi – în cele două partide, primele din ultimul act – am avut parte de un deja-vu! Miercuri, 16 mai 2012, CSU Asesoft a câştigat cu 104-89, iar a doua zi – cu 79-65 (24-14; 18-15; 25-15; 12-21), cu diferenţa că ploieştenii nu şi-au mai adjudecat şi toate sferturile. Însă, asta şi din cauza faptului că tehnicianul bosniac a dorit să-şi mai menajeze baschetbaliştii de bază, oferindu-le astfel tinerilor din efectiv intrarea pe parchet, spre final. Cum diferenţa, înaintea sfertului al patrulea, era de 23 de puncte, a fost explicabilă scăderea strocului, victoria fiind asigurată deja în acest meci. De altfel, trebuie scos în evidenţă şi că Asesoft a avut, pe parcursul celei de-a doua confruntări, chiar un ecart de nu mai puţin de 27 de puncte! De data aceasta, cu Arvydas Cepulis în rol de prim realizator, implicit şi de MVP al întâlnirii, echipa lui Arnautovic a demonstrat că are la dispoziţie jucători care pot oricând să facă diferenţa, Darius Hargrove (foto, al doilea de la stânga la dreapta; www.prosport.ro) nefiind însă cu nimic aproape mai prejos.

Urmează două meciuri, miercuri 23 mai, şi joi, 24 mai, în sala de sport de la Brazi, iar cu încă două victorii, CSU Asesoft s-ar reîncorona campioană a ţării, după o pauză de un singur sezon. Ar fi al optulea titlu, din nouă posibile, poate cel mai important însă din toate, echipa trecând prin destule frământări, mai ales în prima parte a sezonului regulat. Asesoft a mai cucerit un titlu intrând în play-off de pe locul al patrulea, automat, cu handicapul unui joc mai puţin pe propriul teren, în faţa oricărei adversarei, dar a reuşit să-şi menţină supremaţia. Dar, atunci, altele erau datele problemei. Acum, va fi cu atât mai frumos succesul final, care se speră să vină joia viitoare, la Brazi, în faţa propriilor suporteri.

Într-o partidă condusă de un alt trio de arbitri – Laurenţiu Grigoraş (Buzău), Alexandru Olaru (Bucureşti) şi Bukuresti Laszlo (Sovata) -, supervizaţi şi de un alt comisar FIBA, bucureşteanul Eugen Poenaru, CSU Asesoft a adus la tăcere o sală plină ochi, din nou, dar care, la final, a recunoscut meritele învingăîtorilor. Cei care se întorc acasă, ca şi de la Mediaş, cu un 2-0, la scorul general. Chiar şi fără extraordinarul apărător Szijarto Levente, absent în continuare, din cauza unei accidentări, dar cu un Darius Hargove revenit cu mare sete de victorie, după suspendarea de o lună, CSU Asesoft a cam arătat deja cine este şeful baschetului masculin din România.

BC TIMIŞOARA: Jovanovic (16 puncte; 4×3), Cuic (2), Popescu (8), Sarovic (13), Archie (14)/Andrei (1), Siriscevic (7), Păltinişanu (4), Dodoc. Antrenor: Predrag Bandjarevic.

CSU ASESOFT: Vlahovic (12), Hargrove (18; 3×3), Burlacu (9; 1×3), Tica (7), Cepulis (23; 5×3)/Căpuşan (8), Dzambic, Santana (2), Negoiţescu, Dumitrescu, Dogaru, Movileanu. Antrenor: Vladimir Arnautovic.