Deja-vu: Petrolul a câștigat și returul cu Tunariul prin transformarea unui penalti! În tur, de Arnăutu, acum de Păun

Dragos Trestioreanu -

Deja-vu: Petrolul a câștigat și returul cu Tunariul prin transformarea unui penalti! În tur, de Arnăutu, acum de Păun

Când e vorba de-un penalti, emoțiile în privința transformării acestuia nu sunt deloc mari la FC Petrolul, deoarece există în lot destui executanți capabili să marcheze în fel și chip. Numărul unu este Sergiu Arnăutu, iar dacă nu este pe teren, mai există un Georgian Păun, un Alexandru Ciocâlteu, un Daniel Cîrjan, ca să nu mai zic și de Claudiu Tudor, responsabilul cu toate fazele fixe din campionatul trecut. S-a confirmat așa ceva și la meciurile cu CS Tunari, în toamna trecută marcând astfel mai sus-amintitul Arnăutu, în prima repriză, pe „Ilie Oană” venind rândul lui Păun, marți, 3 aprilie 2018, s-o facă, pe la mijlocul mitanului secund. Și astfel, ambele confruntări cu ilfovenii au fost câștigate cu 1-0! Deci, iubitorii de galben şi albastru de pe stadion sau din faţa micilor ecrane, de marți seară, au avut parte, se poate spune şi aşa, de un deja-vu! Ca și oaspeții, de altfel, veniți imediat după un 0-1, acasă, cu AFCM Alexandria, meci câștigat de ocupanții la zi ai locului secund din ierarhia Seriei a III-a din Liga a III-a cu… 1-0, din penalti!

Spre deosebire de partida din tur, desfășurată practic pe teren neutru, la Buftea, „tunarii” au venit la Ploiești gata să „arunce în aer” arena Ilie Oană, printr-un rezultat care să complice situația de la vârful clasamentului. Oaspeții au „urcat” imediat rândurile către poarta lui Bolboașă, cel care avea să facă un meci senzațional, au trecut peste orice tatonare și au părut chiar capabili să dea lovitura încă de la bun început. Neașteptat, mai ales după evoluția nu tocmai concludentă din tur a lor. Acum, CS Tunari a fost, fără dubii, cea mai periculoasă echipă pentru FC Petrolul din 2018, indiferent unde au combătut „lupii”, acasă sau în deplasare. Cu un antrenor bun, Tudorel Dumitru, care a stat necontenit în spațiul tehnic, alternând stările de calm cu cele de nervozitate, protestând vehement la diferite decizii ale arbitrilor, sfătuindu-i pe băieții lui ce să facă, cum să mai iasă din corzi la atacurile petroliștilor etc. A avut și fotbaliști peste nivelul acestui eșalon, precum portarul Dorian Perianu și mijlocașii Robert Dumitru, fiul lui, și Faiye Taofic Fatai, fratele geamăn al mai cunoscutului Kehinde Fatai. În schimb, omologul său, Romulus Ciobanu, și el stând non-stop în picioare în același spațiu tehnic, a fost de-un calm aproape olimpian, deși timpul trecea, golul nu venea, iar câțiva echipieri ai săi nu păreau să… intre în joc!

După ratări de-o parte și de alta, repriza s-a terminat așa cum începuse, cu 0-0 pe cele două tabele mari de pe „Ilie Oană”. Era de sperat ca pauza să fie un sfetnic bun pentru tehnicianul Petrolului. Cel care este clar că nu putea schimba modulul tactic, 1-3-4-3, acesta fiind bătut în cuie tot returul, dar putea s-o facă în ceea ce privește echipa de pe teren. Surpriză, deși la Liga a III-a sunt permise patru înlocuiri de jucători, Ciobanu nu a apelat, la reluare, la niciuna! Deși era, repet, 0-0 și se vedea că în atac ceva nu mergea tocmai perfect. Ca să nu mai spun la construcție! Chiuar dacă i-a tot încălzit, pe margine, pe Nini Popescu, Daniel Cîrjan și Cosmin Lambru, toți trei cu profil ofensiv, s-a decis foarte târziu să-l scoată pe… Arnăutu și să imporivizeze iar trioul de atac cu fotbaliști cu profilul de… extreme! Din fericire, i-a ieșit cu Nini, acesta scoțând un izbăvitor „11 metri”, la numai 11 minute după ce-a intrat pe teren. A fost o fază care a suscitat discuții, în sensul că, „alunecând sanie”, Stoica l-a cosit pe Popescu mai întâi în afara suprafeței de pedeapsă, dar continuând atacul, l-a prăvălit defintiv în interiorul acesteia. Centralul Burloiu nu a ezitat deloc, a arătat penalti, iar Păun, în absența lui Arnăutu, l-a trimis pe Perianu în stânga și a trimis elegant în dreapta acestuia, pentru un 1-0 ce avea să fie decisiv! Restul de 28 de minute în care s-a mai jucat au adus doar 2 în care palpitațiile au fost provocate de trei șuturi consecutive ale oaspeților, la care Bolboașă a răspuns ca… De Gea! Și-asta a fost totul. Adică, meci câștigat la limită, dar tot 3 puncte se pun, iar acestea asigură locul 1 în continuare, cu un ecart de 2 față de AFCM Alexandria. Cea care a făcut tot 1-0, tot acasă și tot marți, cu FC Aninoasa, pe care Petrolul o spulberase în Dâmbovița, în acest retur, cu 7-1!

FC PETROLUL: Bolboaşă – Prunescu, Ichim, A. Olaru – Saim Tudor (80 – Lambru), Chindriş (cpt), Andor (63 – D. Cîrjan), Velisar – Ciocâlteu (89 – R. Catană), S. Arnăutu (54 – N. Popescu), G. Păun. Colectiv tehnic: Romulus Ciobanu (antrenor principal), Ciprian Pura (antrenor secund), Cătălin Grigore (antrenor al portarilor), Marius Haită (preparator fizic).

CS TUNARI: Perianu (cpt) – Ciortan, Fl. Iordache, R. Stoica, Barabaş – Cl. Zamfir (83 – S. Dragomir), R. Dumitru, Al. Neculai, Al. Mărgărit (54, Ilin) – Tayie Taofic Fatai (63 – Vălimăreanu), G. Ivan. Antrenor: Tudorel Dumitru.

Au arbitrat: Dorin Burloiu – Răzvan Bedreagă (ambii din Galaţi) şi Adrian Mihăiță Noroc (Botoşani).

Observatori: Florentin Barbu (Giurgiu), pentru joc, și Gheorge Mihalache (Buzău), pentru arbitraj.

Cartonașe galbene:  Barabaș (18), Andor (26), R. Stoica (37), N. Popescu (78), G. Ivan (84), D. Cîrjan (85), G. Păun (87), Ciortan (90).

Înaintea meciului cu Tunariul, a fost premiat cu Trofeul Mircea Dridea, acordat de Asociația Diaspora Galben Albastră, jucătorul lunii martie din tabăra Petrolului, rezultat în urma voturilor suporterilor, acesta fiind Nini Popescu. El era rezervă, însă a onorat premiul primit, ca și pe cel de la firma Mercury Lighting, cu o prestație bună ultrioară și, mai ales, cu obținerea penaltiului victorios. Nini s-a dovedit emoționat de felicitările Seniorului, cel care dă numele trofeului! Emoționant a fost momentul de reculegere în memoria unuia dintre puținii foști campioni naționali ai Petrolului, din 1966, rămași în viață până săptămâna trecută, Octavian „Bibi” Dincuță! Altfel, în Vinerea Mare, de la ora 16.00, Petrolul o va întâlni pe Concordia 2 Chiajna, în următoarea etapă a campionatului Seriei a III-a din al treilea eșalon fotbalistic național.

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.fcpetrolul.ro – Răzvan PĂSĂRICĂ)