Delegaţia din Vălenii de Munte a dus în Italia tradiţiile şi cultura românească

Redactia -

Delegaţia din Vălenii de Munte a dus în Italia tradiţiile şi cultura românească

În perioada 12-15 iunie 2013, Corul „Armonia” din Vălenii de Munte a dat curs invitaţiei omologilor din Belluno şi cu susţinerea Primăriei şi a Consiliului Local Vălenii de Munte a vizitat regiunea de la poalele Alpilor Dolomiţi. Alături de membrii corului s-au aflat şi reprezentanţi ai administraţiei locale.

Cel care a asigurat şi de această dată puntea de legătură şi comunicare între cele două comunităţi a fost acelaşi Alessandro Pietta, iniţiatorul relaţiilor dintre Valenii de Munte şi Belluno. Domnia sa fiind deja un „vălenar” veritabil de peste un deceniu de când s-a stabilit în localitatea noastră unde derulează o afacere de succes.

În cadrul vizitei de la Belluno au avut loc şi întâlniri cu oficialităţile, delegaţia fiind întâmpinată de un deputat italian şi de edili ai localităţilor din regiune. Pe lângă acestea au fost vizitate obiective economice importante din provincie. Prioritare au fost însă evenimentele culturale, corul din Vălenii de Munte, împreună cu cel al Vânătorilor de Munte din Belluno susţinând împreună o serie de concerte ce s-au bucurat de un real succes în rândul publicului italian.

Întreaga vizită s-a constituit într-o experienţă valoroasă pentru reprezentanţii administraţiei locale şi pentru membrii Corului „Armonia” contribuind la consolidarea relaţiilor dintre oraşul nostru şi comunităţile locale din regiunea BellunoIMG_4058IMG_4186.