Delegaţia „galben-albaştrilor” a plecat la Bistriţa cu două zile înaintea partidei cu Gloria, dar fără Damien Boudjemaa şi Hamza Younes

Redactia -

Prevăzători, fiindcă au decis ca deplasarea la Bistriţa – cu o oprire de o noapte la Sighişoara – să se facă la bordul autocarului clubului, conducătorii de la SC FC Petrolul au optat pentru o plecare, din Ploieşti, cu două zile înaintea meciului cu Gloria, de vineri, 21 septembrie 2012, ora 21.30, ce va fi preluat în direct de către „DigiSport1”. Din lot nu fac parte mijlocaşul francez Damien Boudjemaa (foto: www.gsp.ro), care a acumulat patru cartonaşe galbene şi va fi suspendat, şi atacantul tunisian Hamza Younes, indisponibil din cauza unei aşa-numite miozite de efort. Tot absent cert va fi şi argentinianul Luciano Federico Nieto, cel care – neprimind, nici acum, certificatul internaţional de transfer, deşi oficialii găzarilor susţin că au înregistrat la timp transferul lui în sistemul special – s-ar putea despărţi de „lupi”, fără să fi jucat nicio partidă, nici amicală, nici în Liga I sau Cupa României. În schimb, aşa cum a precizat antrenorul principal Mircea Rednic, la o emisiune de pe un post local de televiziune, s-au demarat tratativele cu un alt mijlocaş de picior stâng, dar provenind, de data aceasta, din fosta Iugoslavie. Rednic a declarat că, deşi liber de contract, este vorba despre un fotbalist valoros.

În lipsa lui Boudjemaa, tehnicianul l-ar putea retitulariza, în partida de la Bistriţa, pe Adrian Cristea, cel care a rămas pe bancă 76 de minute la confruntarea de acasă cu Pandurii Târgu Jiu. Vom vedea pe cine va folosi în locul golgheterului Younes. Deşi Petrolul nu va avea parte chiar de o partidă foarte uşoară, ştiută fiind poziţia din clasament a Gloriei (locul 15, retrogradabil, cu doar 5 puncte), absenţele din efectivul viitoarelor gazde tot a doi fotbalişti de bază – argentinianul Federico Cafasso, fundaş stânga suspendat după cartonaşul roşu primit în jocul contra Rapidului, şi brazilianul Markisio Moraes dos Santos, talentat mijlocaş de bandă accidentat cu acelaşi prilej şi înlocuit încă de la pauză – ar putea cântări greu în economia viitorului duel. Iar asta, desigur, din cauza unui lot mai slab numeric şi valoric al ardelenilor .Va fi însă o dispută pe care Mircea Rednic nu concepe decât s-o câştige, pentru a lega două victorii înaintea partidelor din Cupa României, cu divizionara secundă Damila Măciuca, şi – mai ales – cu Steaua, din etapa a a X-a a campionatului primului eşalon.