Delegaţie din Grecia în vizită la Ploieşti

Daniel Dimache -

Delegaţie din Grecia în vizită la Ploieşti

Primăria Municipiului Ploiești este gazda unei vizite oficiale pe care o importantă delegație din orașul AspropyrgosGrecia, cu care municipiul nostru este înfrățit, o desfășoară, zilele acestea, în municipiul Ploiești.

Din delegația elenă fac parte oameni de afaceri, reprezentanți ai autorităților locale din Aspropyrgos, precum și oficiali ai Ministerului Afacerilor Externe din Grecia.

Obiectivul principal al vizitei îl reprezintă dezvoltarea relațiilor economice și educativ-culturale între cele două orașe, în acest sens delegația din Grecia participând, astăzi, la un forum de profil organizat de Camera de Comerț și Industrie Prahova.

De asemenea, vor avea loc zilele acestea și o serie de întâlniri cu reprezentanți ai comunității locale de afaceri, în vederea identificării punctelor de interes comun și dezvoltării oportunităților economice și comerciale între cele două orașe. Se dorește totodată și o bună cooperare în domeniile culturii și educației, în special în sectorul universitar.

Reamintim că, în primăvara anului 2016, municipiul Ploiești s-a înfrățit cu orașul Aspropyrgos, parteneriatul de colaborare dintre cele două administrații publice având la bază specificul industrial al celor două orașe, convingerile și idealurile europene comune, precum și prezența unei importante comunități de români în orașul Aspropyrgos, unde copiii românilor urmează cursuri în limba maternă.