Deoarece CS Blejoi a… promovat în L3, MFC Ploiești și-a restructurat lotul. Tot „răul” a fost spre bine: debut en-fanfare în noua ediție a campionatului LMF!

Dragos Trestioreanu -

Deoarece CS Blejoi a… promovat în L3, MFC Ploiești și-a restructurat lotul. Tot „răul” a fost spre bine: debut en-fanfare în noua ediție a campionatului LMF!

La capătul ediției 2018-2019 a campionatului Ligii A Prahova, câștigătoarea acesteia, CS Blejoi, s-a calificat la barajul de promovare în Liga a III-a de fotbal, pe care și l-a adjudecat după o dublă manșă victorioasă. Din echipa promovată în L3 au făcut parte, printre alții, câțiva componenți ai trupei de minifotbal din întrecerile primului eșalon al LMF Prahova, MFC Ploiești, precum jucătorul-antrenor secund Eugen Rudaru, ca și Gabriel Năstase, Dănuț Iancu, Theodor Bojoagă și Vlad Badea. Odată cu accederea în eșalonul imediat superior, conducerea formației CS Blejoi le-a interzis jucătorilor săi practicarea și a minifotbalului, motiv pentru care efectivul unor grupări din campionatul LMF Prahova s-a subțiat, și cu precădere cel al MFC-ului, așa cum se observă mai sus.

Astfel încât, în vara tocmai trecută, Gabriel Georgescu, factotum la MFC Ploiești, a încercat tot posibilul să restructureze lotul, odată cu renunțarea forțată la cei cinci jucători importanți nominalizați mai sus. Debutul noului sezon, cu două victorii din tot atâtea posibile, a dovedit că strădaniile lui Georgescu au fost cu un folos deplin, cel puțin până acum, înaintea – astăzi, 18 septembrie 2019, ora 20.40, terenul 1 de la „Kiru Sport” – meciului cu Top Valea Doftanei. Meci pe care MFC-ul îl abordează de pe locul 2, la egalitate de puncte (6) cu echipa campioană en-titre, Chedra Tax Ploiești, lider în prezent pentru golaverajul superior: 7-1 față de 12-7. 

Noutăți în lotul echipei lui Gabriel Georgescu

După o vacanță de vară, din inter-sezon, de aproximativ două luni, MFC Ploiești a fost gata pentru debutul ediției 2019-2020 a sezonului din Liga de Minifotbal din Prahova (primul eșalon). Conducerea clubului a atras noi parteneri serioși, precum Duraziv Romania, cea care se ocupă de partea financiară în ceea ce privește competiția, în timp ce Tucano Coffee – de imagine, oferind și un rând de echipament, marca Joma, imprimat cu însemnele sale și ale MFC-ului.

Gabriel Georgescu a trebuit să renunțe, reamintesc, la blejoienii Rudaru, Năstase, Iancu, Bojoagă și Badea, înlocuiți cu doi foști petroliști, Roberto Alecsandru și Michel Jipa, dar și cu păuleșteanul Dumitrașcu. La început de sezon, lotul de jucători ai MFC Ploiești, cu numerele de pe tricou, a arătat astfel: 12. Mihai Daniel VANGHELE; 77. Mihai Marian ȘERBAN – portari; 18. Sebastian MIU; 28. Irinel IVAN; 24. Florin GHICA; 4. Cristian STAN; 16. Ionuț Alexandru CRĂCIUN; 30. Roberto ALECSANDRU – fundași; 27. Bogdan ANGHEL; 10. Cristian ARNĂUTU; 13. Alin MARCU; 7. Gabriel DUMITRAȘCU; 8. Tiberiu NIȚESCU – mijlocași; 19. Adrian ILIE; 23. Michel JIPA. STAFF TEHNICO-ADMINISTRATIV: Irinel Ivan (președinte); Gabriel Georgescu (antrenor principal); Cristian Arnăutu (antrenor secund); Mihai Marian Șerban (antrenorul portarilor).

Nu s-au simțit deloc modificările din efectiv

MFC Ploiești a combătut la debut de campionat cu echipa Clarf United. Începutul jocului nu a fost cel dorit, MFC-ul fiind condusă din minutul 6, însă, după 420 de secunde, un nou-venit, Gabriel Dumitrașcu, de la CS Păulești, a egalat la 1, apoi ajungându-se, după „dubla” unui alt nou-sosit, Michel Jipa , unul dintre fiii fostului portar al Petrolului, Dumitru Jipa, la un ecart de două lungimi. În minutele 13 si 15, cei doi debutanți în echipamentul galben-negru au fixat rezultatul dinaintea pauzei: 3-1. De altfel, antrenorul principal Gabriel Georgescu a declarat pentru www.gazetaph.ro„îmi doresc să reușesc sezonul acesta, cu Michel Jipa, ceea ce am făcut, în cel trecut, cu Dănuț Iancu, adică să fie un om de gol cu adevărat important, iar debutul lui chiar mă ajută în acest sens”!

Condusi de pe margine de către actualul antrenor secund, Cristian Arnăutu, care este și jucător, dar și de președintele Irinel Ivan, cei de la MFC au dus scorul la 4-1,  minutul 28, Adrian Ilie înscriind atunci. După 480 de secunde, a mai reușit Clarf United să marcheze din nou, rezultatul final fiind fixat, în minutul 38, de către prolificul Jipa jr., care a avut o contribuție semnificativă în adjudecarea primelor trei puncte din campionat. De reamintit, în afara debutului fericit al lui Michel, și pe cel al lui Gabi Dumitrașcu, ei contribuit cu patru dintre cele cinci goluri marcate de MFC în poarta lui Clarf United! Deci, mână bună, repet, pentru Gabriel Georgescu! Altfel, de consemnat că, până a semnat un contract cu o echipă din L3, CS Medgidia, la care a și punctat, deja, în campionat, mijlocașul de creație ex-petrolist Georgian Păun a făcut câteva antrenamente cu lotul echipei MFC Ploiești.

Totul merge bine

Și al doilea adversar din campionat, X Squad Sporting Aricești, a fost depășit de MFC, formație antrenată de Gabriel Georgescu si Cristian Arnăutu. Deși cei doi tehnicieni au avut, de data aceasta, un efectiv redus (2 portari și 5 jucători de câmp), debutul jocului a fost excelent, scorul fiind deschis încă din minutul 4, prin Alin Marcu (CS Cornu), după un schimb eficient de pase între Gabriel Dumitrașcu și Michel Jipa. Ploieștenii au liniștit apoi jocul, intrările la limita regulamentului ale celor din Aricești obligând la o astfel de strategie, cel vizat direct de oponenții nervoși fiind, mai ales, același Dumitrașcu. După ce X Squad a irosit două oportunități mari de a marca, MFC Ploiești a mărit ecartul, în minutul 18, prin Crăciun, la capătul unei acțiuni personale punctând cu un șut din afara careului, la rădăcina barei, pentru 2-0. Iar la faza imediat următoare (19), s-a făcut de 3-0, Jipa stabilind iar scorul de la pauză!

Cum X Squad Sporting Aricești este o trupă cu un joc care incomodează, bine cunoscut din campionatul precedent, al doilea mitan a fost unul pe gustul publicului, cel care a apreciat lupta adversarilor MFC-ului pentru a nu se lăsa învinși pe terenul 1 de la baza sportivă Kiru Sport. Chiar dacă, în minutul 24, Marcu a dus scorul de pe tabelă la 4-0, X Squad a revenit în forță, ajungând la un deficit de numai un singur gol, ulterior reușitelor consecutive, „minut după minut” (26, 27 și, respectiv, 28)! Bucuria nu a durat totuși mult, fiindcă, după 120 de secunde, Alin Marcu a făcut de 5-3. Replica trupei de la X Squad a fost iar remarcabilă, egalând la 5 (37 si 39)! Însă, imediat (40), Bogdan Anghel și, apoi, același Marcu (4 goluri reușite) au stabilit rezultatul final: 7-5!

Seară cu o echipă de… Top!

Cu două victorii și, implicit, maximum de puncte bifate, MFC Ploiești va combate miercuri, 18 septembrie 2019, de la ora 20.40, pe terenul 1 (sintetic) de la „Kiru Sport”, cu Top Valea Doftanei, una din echipele dificile ale campionatului Ligii A Prahova de Minifotbal. Dacă MFC Ploiesti a câștigat meciurile jucate în compania echipelor Clarf United și, respectiv, X Squad Sporting Aricești, oponenta de astăzi, Top Valea Doftanei, a înregistrat o înfrângere în fața Petrolului 95, dar și o victorie, cu Ader, fiind în creștere de formă. Adversară dificilă, dar speranțe mari pentru MFC că va mai pune, la capătul meciului, încă trei puncte în ierarhia la zi. Haideți să vedem!

Foto: www.mfcploiesti.hornexpert.ro