Deoarece, în 30 de ani, nu și-a putut construi o bază de antrenament, echipa fanion a Ploieștiului și a Prahovei, FC Petrolul, se plimbă cu… cortul pentru a se pregăti în condiții ceva mai bune. Joi a venit rândul Blejoiului!

Dragos Trestioreanu -

Deoarece, în 30 de ani, nu și-a putut construi o bază de antrenament, echipa fanion a Ploieștiului și a Prahovei, FC Petrolul, se plimbă cu… cortul pentru a se pregăti în condiții ceva mai bune. Joi a venit rândul Blejoiului!

După cum se știe foarte bine, în cei 30 de ani scurși de la Revoluția din 1989 nu s-a putut construi o bază de antrenament pentru echipa fanion a municipiului Ploiești și a județului Prahova, FC Petrolul! O formație mult iubită și înainte de ’89, chiar și în destule alte localități din țară, acolo unde, mai ales, victoria în fața campioanei campioanei mondiale din 1966, Liverpool FC (Anglia), dar și titlurile naționale, ca și Cupa României, a impresionat lumea fotbalului autohton. După Revoluție, odată cu retrogradarea în eșalonul secund, cei aproape 10 ani de stat pe acolo au mai condus la scăderea cotei de simpatie a Petrolului, numit pe-atunci SC FC Petrolul. Chiar dacă se câștigase trofeul competiției așa-zis KO, chiar dacă, ulterior, finanțatorul își erijase și rolul de patron, nu s-a avut în plan niciun moment construirea unei baze de antrenament, preferându-se pregătirea pe fostul „Ilie Oană” sau prin împrejurimile orașului.

Nici după preluarea echipei de la fostul finanțator, de către administrația locală, nu a existat vreo intenție asemănătoare. Asta deși – ulterior revenirii în primul eșalon – au apărut și marile performanțe, vezi al treilea trofeu al Cupei României, după cel din 1995, de la începuturile „dinastiei FSLI Petrom”, și calificările, doi ani la rând, în play-off-ul Europa League. Așa că, nici noul Petrolul, FC-ul renăscut în vara lui 2016, mai exact, după falimentul fostei SC FC Petrolul, nu a avut parte de mult așteptata, cât și absolut necesara bază de pregătire. Motiv pentru care, din acel încoace, echipa s-a tot… plimbat cu cortul, de la „Ilie Oană”, unde chiria costă bani grei, la Brazi și Strejnicu, la arenele unor divizionare C defuncte, Chimia și, respectiv, Conpet, ori la Păulești, pe terenul unei trupe din Liga A Prahova, CS.  Sau, în caz de forță majoră, la Parcul Municipal Vest și, chiar, la Câmpina, pe iarbă sintetică!

La Brazi, suprafața de joc de joc s-a deteriorat serios, între timp, acolo antrenându-se și jucând și în campionat echipele de juniori ale clubului găzarilor, iar la Strejnicu, situația este și mai gravă, existând, spun cunoscătorii, dezinteres cvasi-total față de întreținerea fostei cochete baze sportive. De varianta Păulești nu se poate uza des, din același motiv ca mai sus, pentru a nu se face praf. Astfel încât, pentru astăzi, joi, 27 februarie 2020, ora 13.00, cea a meciului de sâmbătă, 29 februarie, cu Farul Constanța, s-a optat pentru o deplasare preț de nici 10 kilometri până la Blejoi. Acolo, pe terenul singurei echipe prahovene din Liga a III-a, CS Blejoi, cel mai bun pentru o… zi cu ploaie, Costel Enache și staff-ul său au pregătit echipa pentru importanta confruntare din prima zi a week-end-ului. Urmează probabil, dacă vremea o va permite, și o ultimă repetiție pe stadionul care va găzdui duelul cu Farul. Dificilă situație pentru Laurențiu Marinescu și coechipierii lui de a se antrena mereu pe alte terenuri și fără vreo speranță ca situația din prezent să se schimbe pe termen scurt!

❗️De pe 2 și până pe 11 august, 1️⃣8️⃣ echipe naționale, printre care și cea a României, se vor întrece la Ploiești și…

Publicată de Federatia Romana de Baschet pe Luni, 29 iulie 2024