Deocamdată, „victorie” la absențe: 5-2! – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 30)

Dragos Trestioreanu -

Deocamdată, „victorie” la absențe: 5-2! – numai despre ce se întâmplă la FC Petrolul, echipa de suflet a ploieștenilor și a prahovenilor (episodul 30)

Total ghinion, FC Petrolul va aborda astăzi, 20 noiembrie 2019, de la ora 19.30, pe stadionul Municipal, din Turnu Măgurele, restanța din etapa a XIV-a a campionatului Ligii a II-a de fotbal, contra echipei Turris Oltul, fără cinci fotbaliști importanți, precum Walace da Silva Alves, Younes Hamza, Cătălin Ștefănescu, Ianis Stoica și, de ultimă oră, Ștefan Bărboianu! Asta în condițiile în care de la gazde vor absenta numai golgheterul din primele etape, tânărul Dragoș Tescan, grav accidentat, ulterior, și fostul prim-divizionar Cristian Bud, a căror lipsă, spun localnicii, a fost acoperită bine de Cristian Ciobanu (fost la Concordia Chiajna), Adrian Voicu, ex-FC Voluntari și, apoi, Daco-Getica București, sau bosniacul în vârstă de 29 de ani Nenad Turkovic. E adevărat, ploieștenii l-au recuperat acum pe Alexandru Zaharia, dar au pierdut, imediat, un titular inamovibil, mai sus-amintitul Bărboianu, pe care ieșeanul din campionatul trecut ar putea să îl înlocuiască, dacă va considera oportun antrenorul principal Flavius Stoican. Rezultatul acestei restanțe a devenit și mai important pentru ambele combatante, de când, tot azi și tot într-o restanță, dar dintr-o altă rundă, Rapid București a dispus, în „Regie”, de liderul la zi, UTA Arad, cu scorul de 2-0, și a sărit în ierarhie peste Petrolul, urcând pe treapta a treia a podiumului. Iar asta cu două puncte în plus față de oaspeții de azi ai orașului Turnu Măgurele (poziția a IV-a) și trei fața de gazdele teleormănene ale găzarilor (locul 5). Interesant este că primele cinci clasate sunt întinse acum pe un interval de numai 4 puncte, două grupări fiind departajate de golaveraj, argeșenii – pentru un gol mai mult marcate decât bucureștenii: UTA – 32, CS Mioveni 31, Rapid – 31, Petrolul – 29 și Turris Oltul – 28! S-a strâns tare de tot lupta de sus, din clasament, ce mai!

Odată cu lipsa mai veche a lui Walace și cele mai mult ori mai puțin noi ale lui Hamza, Ștefănescu, Stoica și Bărboianu, dar cu o revenire, Zaharia, tehnicianul „galben-albaștrilor” este posibil să mizeze azi pe portarul Lungu, fundașii Olaru, Sîrghi, Manolache și Țicu, „închizătorii”Meza Colli și Cioinac, vârful de atac golgheter Arnăutu, iar în spatele acestuia, pe un trio alcătuit din Gavrilă, căpitanul Marinescu și Saim Tudor. Pe bancă, ar putea lua loc goal-keeper-ul Avram și jucătorii de câmp Zaharia, Mihăescu, Enache, Bratu, Munteanu și Blănaru. La rândul său, omologul lui Stoican de la Turris Oltul Turnu Măgurele, Marius Baciu, scăpat cu bine după ce fusese ridicat recent, pe arena de fotbal din cartierul Colentina, de către mascații de la DIAS, va putea opta pentru următorul „11”: Duțu – Buleică (un fost petrolist), Pîrvulescu, Ispas, Mitrea – Juncănaru, Pană (cpt), Acolatse (un francez ex-Juventus și, apoi, Daco-Getica București) – Haită, Turkovic, Voicu, iar ca rezerve, pe apărătorul buturilor Rus, fratele mai mic al celui de-al treilea portar al campioanei CFR Cluj, și pe Negruț, Neacșu, Călințaru, Savin, Ciobanu și Pațurcă. Meciul de la Turnu Măgurele va fi arbitrat de Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea), parcă „îndrăgostit” de partidele „lupilor” în acest tur de campionat, și dâmbovițenii Florin Pucheanu, din Ulmi, și Petruța Iugulescu, din Târgoviște, rezervă fiind piteșteanul Robert Avram, iar observator de arbitraj – Lucian Măiereanu (Brașov). De organizatorii confruntării urmează a se ocupa tot un dâmbovițean, Dragoș Ionescu (Fieni).

Foto: www.fcpetrolul (Ionuț CĂRBUREANU)