Unul dintre cei mai mari sportivi ai Ploieștilor, Prahovei și ai României, Leonard Doroftei, a împlinit 53 de ani, la numai trei zile după ce o altă legendă locală și națională, petrolistul Mircea Dridea, a bifat 86 de ani!

Dragos Trestioreanu -

Unul dintre cei mai mari sportivi ai Ploieștilor, Prahovei și ai României, Leonard Doroftei, a împlinit 53 de ani, la numai trei zile după ce o altă legendă locală și națională, petrolistul Mircea Dridea, a bifat 86 de ani!

Dacă în urmă cu patru zile, pe 7 aprilie, iubitorii sportului din Ploiești și Prahova l-au sărbătorit, sub o formă sau alta, pe cel mai mare fotbalist all time al orașului și al județului, Seniorul Mircea Dridea, cu prilejul împlinirii vârstei de 86 de ani, ulterior a numai trei zile, ieri, pe 10 aprilie, a venit rândul unuia dintre cei mai mari sportivi din același oraș și județ, dar și din România. Este vorba despre campionul mondial de la amatori și de la profesioniști, medaliatul cu bronz de la două Olimpiade, multiplu deținător de cupe și trofee de-a lungul unei cariere prodigioase interne și internaționale, Leonard Doroftei. Cel alintat „Moșu” și numit în Canada, atunci când boxa, „Leonard Dorin” a făcut 53 de ani!

Plecat definitiv din țara de baștină, din motivele deja-știute, și emigrând în Canada, împreună cu soția lui, Monica, și copiii, Adrian, Alexandru și Vanessa, Doroftei ne-a oferit, pe o rețea de socializare, o frumoasă fotografie de familie, cu ocazia aniversării pentru vârsta de mai bine de cinci decenii. Cum trece timpul! Parcă, mai ieri, de câte ori mergeam pe terasa de deasupra cinematografului Patria, din centrul Ploieștilor, la o porție de spaghetti, la Doroftei Pub, aveam minunatul prilej de a-l întâlni pe marele nostru concitadin, atât de atent cu toți cei care îi călcau pragul. Însă, cea mai frumoasă și emoționantă amintire cu Leonard Doroftei o am din luna mai, acum 21 de ani, atunci când efectiv am plâns în ultima repriză a revanșei acordate argentinianului Raul Balbi, la Sala Polivalentă din București. Mai bine de 5.000 de susținători înfocați ai ploieșteanului au scandat frenetic: „Ole, ole, ole, campionule!”, dându-mi lacrimile, după un meci care l-a consumat enorm pe „Moșu”! La mulți ani frumoși, Campionule, ne este dor de tine, hai acasă!

Foto: www.sport.ro și www.observatorulph.ro