Depistat de radar gonind pe DN1 cu 179 km/h

Daniel Dimache -

Depistat de radar gonind pe DN1 cu 179 km/h

La data de 12 martie a.c., in jurul orei 12.30, polițiștii Serviciului Rutier Prahova, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe DN1, în afara localității Băicoi au oprit pentru control un autoturism, care a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 179km/h (+79km/h faţă de viteza legală).

La volanul autoturismului se afla un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din municipiul Ploiești.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri prahoveni acționează în mod constant, activitățile întreprinse vizând prevenirea acestor evenimente prin prezența în trafic și depistarea conducătorilor auto care circulă cu viteze peste limita legală sau sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Prin urmare, în zilele de 12 și 13 martie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Prahova au desfășurat o acțiune pe DN 1 și DN1 B pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere produse atât pe fondul vitezei excesive cât și pe fondul consumului de alcool.

În urma activităților din teren au fost controlate peste 300 de autovehicule și au fost aplicate 194 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 121.875 de lei.

Din totalul acestora, 133 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză iar 7 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

37 de permise de conducere au fost reținute și 2 certificate de înmatriculare au fost retrase.