Fotbaliștii de la FC Petrolul află joi dacă mai zboară duminică spre Antalya, via Istanbul. Turcii spun că în capitala financiară a țării lor nu a mai nins așa de mult din anul 1987!

Dragos Trestioreanu -

Fotbaliștii de la FC Petrolul află joi dacă mai zboară duminică spre Antalya, via Istanbul. Turcii spun că în capitala financiară a țării lor nu a mai nins așa de mult din anul 1987!

Cu plecarea spre Turcia programată duminică, 30 ianuarie 2022, delegația liderului Ligii a II-a de fotbal din România, FC Petrolul Ploiești, s-a trezit cu un obstacol major. Astfel, în Istanbul (foto sus) nu a mai nins atât de mult din 1987, adică de aproape 35 de ani! Căderea masivă de zăpadă a condus la cedarea acoperișului noii construcții a terminalului cargo de pe uriașul aeroport Atatürk (foto jos, înainte de schimbarea drastică a condițiilor meteo), din fericire fără a se înregistra și victime. În zborul spre Antalya, acolo unde „lupii” au stabilit cartierul general la Lara, una dintre stațiunile din zona Mării Mediterane, ploieștenii ar trebui să aterizeze, după un zbor puțin peste un ceas, la Istanbul. Numai că traficul aerian a fost paralizat, aeroportul fiind închis, fapt pentru care și echipa fostului internațional român Silviu Lung, Kayserispor (locul 9 în ierarhia Süper Lig), a rămas blocată în capitala financiară, comercială și culturală a Turciei. Iar vreme de câteva zile, după meciul cu Kasımpaşa Istanbul (1-3, de pe 23 ianuarie)! „Și noi (n.r. – cei de la Kayserispor) va trebui să mergem pentru o săptămână de pregătire în Antalya, campionatul fiinde oprit în prezent, dar nu știu cum va fi, deoarece acolo condițiile meteo nu diferă față de restul Turciei, adică zăpadă bogată, viscol etc.!” – a precizat Lung jr. pentru www.gazetaph.ro.

Potrivit președintelui executiv al FC Petrolul Ploiești, Costel Lazăr, aflat acasă în convalescență după operația suferită sâmbătă, 22 ianuarie, la tendonul ahilean stâng, o ultimă decizie în ceea ce privește deplasarea în Turcia va fi luată joi, 27 ianuarie. Se preconizează a se desfăușura la Lara un cantonament întins de-a lungul a 12 zile, în perioada 30 ianuarie – 11 februarie. Un site local a notat, între timp, că zborul spre Antalya, via Istanbul, ar fi condiționat însă nu numai de condițiile meteorologice neașteptat de grele pentru o țară precum Turcia, ci și de absența fondurilor necesare pentru a susține material deplasarea și stagiul respective. Dacă acolo ninge mult și sunt furtuni de zăpadă, înregistrându-se și câteva victime în unele zone, aici, în România, unde Petrolul se antrenează de 17 zile, bifând și un meci-test (1-1 cu Astra Giurgiu la Câmpina, pe un teren sintetic), este ger. Tepemperaturile scad frecvent și sub zero grade Celsius. Situație în care este de dorit, firește, o plecare la Lara, și în speranța că terenurile de acolo ar mai fi în condiții bune. Ceea ce este mai greu de crezut, din păcate. Cât privește condițiile de recuperare, acestea se pot găsi și pe acasă, fără mari părobleme. Până una-alta, Valentin Țicu & Co. vor mai juca un amical, vineri, cu Unirea Slobozia, colegă de eșalon care a transferat recdent un atacant moldovean de peste Prut, Vadim Gulceac, și speră să mai semneze un contract cu încă unul, Cezar Gherghiceanu (ex-CSA Steaua București), plus un mijlocaș cu titlu de împrumut de la CFR Cluj („underul” Robert Silaghi). Amănunte despre testul cu ialomițenii vor fi anunțate în cel mai scurt timp. Altfel, există speranțe că FC Petrolul va mai face două achiziții, însă mai este nevoie de puțin timp până ca acestea să-și pună semnătura pe viitoarele angajamente cu clubul găzarilor.

Foto: www.antena3.ro și www.mediafax.ro