Depozit ilegal de PET-uri descoperit de poliţişti pe un teren din Ploieşti

Redactia -

În cursul zilei de luni, 16.10.2017, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și Serviciului Ordine Publică au desfășurat în Cartierul Bereasca o acțiune privind salubrizarea municipiului, cu verificarea stării de curățenie a domeniului public.

În urma monitorizărilor și controalelor întreprinse, la intersecția străzilor Crâșmărițelor, Cuptoarelor și Lucernei, pe un teren neîngrădit, au fost depistate aproximativ 500 kg deșeuri din sticlă și peste 850 kg deșeuri din plastic.  Materialele reciclabile proveneau din sistemul de precolectare selectivă amplasat în municipiul Ploiești, fiind strânse în mod ilegal de persoane neautorizate, în vederea valorificării.

La fața locului a fost solicitată prezența lucrătorilor operatorului de salubritate, pentru ridicarea deșeurilor reciclabile și igienizarea zonei.

          Astfel de acțiuni ale Poliției Locale Ploiești au caracter permanent, toate cartierele orașului fiind monitorizate în vederea depistării persoanelor care abandonează deșeurile menajere pe domeniul public, în alte locuri decât cele special amenajate ori nu mențin curățenia platformelor gospodărești.