Depunerea jurământului la școlile de agenți și subofițeri ai MAI

Redactia -

Depunerea jurământului la școlile de agenți și subofițeri ai MAI

O nouă promoție de agenți și subofițeri ai MAI Astăzi au loc ceremoniile de depunere a jurământului de credință a Promoției 2016 a școlilor de agenți și subofițeri ai MAI.

Peste 1.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră au absolvit cele 6 școli care pregătesc agenți și subofițeri pentru structurile MAI, respectiv: Școala de Agenți de Poliție ‘Vasile Lascăr’ Câmpina, Școala de Agenți de Poliție ‘Septimiu Mureșan’ Cluj, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ‘Grigore Alexandru Ghica’ Drăgășani, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ‘Petru Rareș’ Fălticeni, Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră ‘Avram Iancu’ Oradea și Școala de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă ‘Pavel Zăgănescu’ Boldești.

Cu acest prilej, ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, le-a transmis felicitări tuturor absolvenților Promoției 2016, exprimându-și încrederea că tot ce au învățat în școală îi va ajuta să se adapteze rapid la cerințele noilor locuri de muncă și la misiunile pe care le vor avea de îndeplinit.

‘Indiferent de arma pe care o reprezentați, de structura operativă unde veți lucra, fiecare dintre dumneavoastră începeți o meserie grea dedicată aplicării legii, salvării de vieți omenești și protejării drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor.

Transformările care au loc în jurul nostru, noile riscuri și amenințări cu care Europa se confruntă, fac ca așteptările românilor în ceea ce privește siguranța și securitatea să fie foarte mari. În cazul vostru, cum majoritatea urmează să lucrați în stradă, în contact direct cu cetățenii, veți cunoaște și veți răspunde acestor așteptări legitime care țin de siguranța comunităților în care vă veți desfășura activitatea’ a transmis ministrul afacerilor interne, Petre Tobă.

La ceremoniile de depunere a jurământului de credință organizate în cele 6 școli de agenți și subofițeri au participat reprezentanți ai conducerii inspectoratelor generale în care urmează să-și desfășoare activitatea tinerii absolvenți.

Încadrarea Promoției 2016 este a treia etapă a Planului privind reducerea deficitului de personal din MAI, aprobat la începutul anului de către ministrul afacerilor interne Petre Tobă.

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE