Deputatul Mihai Poliţeanu, sesizare cu privire la locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități din Ploieşti

Redactia -

Deputatul Mihai Poliţeanu, sesizare cu privire la locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități din Ploieşti
„Astăzi am sesizat Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Prahova privind nerespectarea la nivelul Municipiului Ploiești a prevederilor legale privind locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități.
 
Am cerut control, sancțiuni și remedierea situației. Principalul vinovat pentru această situație este Primăria Municipiului Ploiești, care și-a făcut un obicei din disprețul cu care tratează persoanele cu dizabilități. Reamintesc și tergiversarea aplicării HCL care prevede organizarea unui festival dedicat persoanelor cu dizabilități.
 
Am atras atenția că, nicăieri pe raza Municipiului Ploiești, nu sunt respectate cumulativ normele privind înființarea și trasarea acestor locuri de parcare, inclusiv în fața instituției pe care am sesizat-o, a Consiliului Județean, a Poliției Locale și în toate celelalte parcări gestionate de Primăria Municipiului Ploiești”, anunţă Mihai Poliţeanu.

„Astfel, conform art. 65 alin (1) al Legii 448/2006, dar și a normelor prevăzute prin NP 051- 2012, în spațiile de parcare de pe lângă clădirile de utilitate publică, precum și în cele organizate, vor fi adaptate și rezervate cel puțin 4% din numărul total al locurilor de parcare, dar nu mai puțin de două locuri, astfel:

a) Locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap vor fi amplasate cât mai aproape de intrările principale în clădiri sau zonele de interes, la mai puțin de 50 m de acestea;

b) Dimensiunea locului de parcare rezervat persoanelor care se deplasează în fotoliu rulant este de 3.70 x 5.40 m;

c) Locurile de parcare sunt semnalizate prin semn internațional;

d) Conform tuturor celorlalte prevederi de la Secțiunea 6 – Parcaje a normativului NP 051-2012.

Chiar în fața Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Prahova, instituția care se ocupă cu monitorizarea aplicării legislației în domeniu se ÎNCALCĂ Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap în condițiile în care, deși există locuri publice de parcare, nu sunt marcate în niciun fel locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități”, transmite deputatul Poliţeanu.