Deputatul Poliţeanu a făcut rost de procedura de prindere a urşilor şi i-a trimis-o primarului Volosevici – Document

Redactia -

Deputatul Poliţeanu a făcut rost de procedura de prindere a urşilor şi i-a trimis-o primarului Volosevici – Document

Văzând că primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, nu reuşeşte să prindă ursul care umblă, noaptea, prin Ploieşti, deputatul Mihai Poliţeanu a întrebat Primăria Braşov dacă are cumva vreo procedură în astfel de cazuri. „Pentru că primarul PSD și viceprimarii PNL și USR ai PLOIEȘTIULUI se dovedesc complet incompetenți de aproape 30 de zile de când un urs se plimbă pe străzile Ploieștiului, am scris Primăriei Braşov, i-am întrebat dacă au o procedură scrisă de intervenţie pentru prevenirea şi combaterea atacurilor de urs brun şi le-am cerut-o”, transmite Poliţeanu.

În mai puțin de o oră, viceprimarul Brașovului, doamna Flavia Boghiu, mi-a trimis procedura, în vigoare din 2021, și mi-a relatat că în Braşov au fost intervenţii de succes în circa 30 de cazuri, transmite deputatul Poliţeanu, cel care spune că a trimis acest document primarului Ploieştiului dar şi viceprimarilor şi consilierilor locali, cu rugămintea „să-și recunoască limitele organizatorice, să ia exemplul Brașovului, să adopte o procedură de intervenție și, în cazul în curs, să apeleze la ajutorul Brașovului”.

„E normal ca autoritățile locale din Ploiești să nu se priceapă, nu avem un istoric de astfel de cazuri și nu îi acuz că nu știu cum să procedeze. Îi acuz că au reuşit să urce până la nivelul maxim de incompetenţă. Într-un astfel de caz cum e apariția ursului în Ploiești, rezolvarea cere deprinderi și priceperi pe care nu le au”, spune Poliţeanu.

Documentul poate fi consultat aici.