Deputatul Sorin Teju şi soţia sa, răniţi grav într-un accident pe DN1A, la Lipăneşti. UPDATE. Noutăţi despre starea celor implicaţi în accident

Redactia -

Deputatul Sorin Teju şi soţia sa au fost grav răniţi, vineri seara, într-un accident petrecut pe DN 1A, la Lipăneşti. În acelaşi accident o persoană a murit şi alte trei au fost ranite. 

Accidentul rutier s-a produs, vineri seara. Deputatul Sorin Teju a suferit o dublă fractură de gambă, în timp ce soţia sa este in comă profundă. Se pare că accidentul a fost produs de către celălalt şofer care s-a angajat într-o depăşire fără să se asigure, moment în care s-a lovit frontal de autoturismul deputatului prahovean.

UPDATE. Suntem în măsură să vă oferim detalii despre accident şi despre starea celor implicaţi, culese de la surse demne de încredere. Vineri, în jurul orei 20.00, deputatul Sorin Teju se afla la volanul autoturismului soţiei sale, Dacia Sandero (până nu demult, deputatul a folosit o maşină mult mai solidă, un SUV SsangYong). Împreună cu el se găsea soţia sa, Claudia Teju, inspector şcolar general-adjunct la Prahova, precum şi prietenii şi finii lor, familia Călinoiu, Dragoş şi Dorina, şi aceştia de loc din Vălenii de Munte. Dragoş Călinoiu este cunoscut vălenarilor, acesta lucrând de-o viaţă în alimentaţia publică, actualmente şef de sală la restaurantul Hotelului Ciucaş, din localitate.

Aşa cum scriam, cei patru se deplasau pe DN1A dinspre Vălenii de Munte spre Ploieşti. Undeva, pe raza satului Lipăneşti, din sens opus, un autoturism Mercedes a intrat în depăşire. A intrat pe contrasens şi s-a izbit frontal de maşina condusă de deputat, care nu a mai avut posibilitatea să evite accidentul. A fost necesară intervenţia echipei de descarcerare şi a mai multor ambulanţe care au transportat răniţii grav la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Cei doi bărbaţi din Dacia Sandero au suferit fracturi multiple la picioare, Sorin Teju având, în afara fracturilor la ambele membre inferioare, o fractură de bazin. Ei au rămas conştienţi tot timpul. Mai gravă este starea doamnelor, deşi au ocupat locurile din spate. Ambele, cu leziuni grave, au intrat în comă, soţia deputatului suferind o fractură craniană deschisă. Şi deputatul, şi soţia sa, precum şi Dorina Călinoiu, au fost transportaţi ulterior în Capitală, la „Floreasca”, până sâmbătă la prânz, momentul scrierii acestor rânduri, ambii soţi fiind supuşi unor intervenţii chirurgicale. Cele două doamne nu ieşiseră din starea de comă profundă, personalul medical şi cunoscuţii aşteptând totuşi o evoluţie favorabilă a stării acestora.

În Mercedes se aflau doi bărbaţi foarte tineri, din Tomşani, cu puţin trecuţi de 20 de ani. Şoferul a suferit răni grave, iar pasagerul din drapta a decedat din cauza impactului.

Accidentul survine într-o perioadă specială, familia Teju pregătindu-se pentru nunta fiicei (ei mai au un băieţel, mezin) programată pentru luna mai a acestui an.