Deputatul traseist Răzvan Tănase îşi regăseşte idealul exact în partidul în care nu şi-l regăsea deloc acum un an

Redactia -

Deputatul traseist Răzvan Tănase îşi regăseşte idealul exact în partidul în care nu şi-l regăsea deloc acum un an

Traseul politic al tânărului Răzvan Tănase ne arată cât de oportunişti sunt politicienii români, indiferent de generaţia din care fac parte. Cine spera că noua clasă politică se va ghida după principii şi va urmări un traseu drept în politică şi în viaţă are, încă o dată, dovada că se înşeală. Haideţi să urmărim ruta puţin spus ciudată a celui care este cel mai tânăr parlamentar de Prahova.

Răzvan-Ionuţ Tănase a fost, din martie 2010, preşedintele Partidului Iniţiativa României (PIN). Atunci când, în decembrie 2011, Lavinia Şandru a decis fuziunea partidului cu Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR), boldeştean-scăenarul Tănase a făcut dizidenţă, deşi atât la nivel naţional, cât şi la nivelul judeţului Prahova, reprezentanţii celor două formaţiuni şi-au dorit cu ardoare fuziunea şi au existat negocieri între conducerea UNPR Prahova şi Răzvan Tănase.

Acesta din urmă, însă, a decis că altă direcţie politică este mai bună pentru el şi cei din gruparea sa. Şi anume partidul lui Dan Diaconescu, aflat pe val atunci şi profilându-se a fi un vehicul mai bun pentru ajungerea în Parlament pe care şi-o dorea tânărul şi ambiţiosul politician. Iată ce declara Tănase presei în martie 2012, când trecea la PP-DD împotriva deciziilor şefei sale de dinainte:

La nivel naţional, PIN a făcut fuziunea acum trei luni cu UNPR, dar noi nu ne-am regăsit în această construcţie. Azi putem spune că întreaga organizaţie Prahova a PIN s-a înscris în PP-DD, fiind vorba de 1.500 de membri şi 12 consilieri locali.

Şi într-adevăr, PP-DD s-a dovedit a fi calea facilă spre Parlamentul României. După alegerile din decembrie 2012, Răzvan Tănase era în Parlamentul României, unde a ajuns în prin redistribuire, de pe locul III în Colegiul Electoral 6, în urma ciudatului algoritm. Nici n-a cântat cocoşul de prea multe ori pe gardul lui Dan Diaconescu, că tânărul deputat prahovean s-a şi lepădat de el. După o scurtă perioadă de neutralitate/independanţă, Tănase şi-a anunţat săptămâna aceasta descălecarea în USL, exact prin intermediul partidului în care… nu se regăsea cu un an în urmă, adică a UNPR. Iată ce declara, de data aceasta, Răzvan-Ionuţ Tănase:

„Am candidat la alegerile parlamentare în colegiul în care locuiesc. Alegătorii mei sunt vecinii şi prietenii mei. În campania electorală, am făcut promisiuni, am prezentat un program şi vreau ca, în timp, să nu mă ruşinez să dau ochii cu cei din colegiul meu. Pentru a-mi duce la capăt promisiunile, am nevoie de sprijin. Nu aş fi crezut că PPDD îşi va pierde atât de mult din anvergura. Am plecat din PPDD în această vară dorind să activez ca independent, dar între timp, s-a schimbat statutul parlamentarilor. Nu pot să îmi las alegătorii. Am luat decizia de a activa în UNPR pentru că aici am găsit sprijinul de care am nevoie pentru a-mi duce proiectele la capăt.”

Ar mai fi ceva de adăugat?