Deputatul Vlad Cosma – intervenţie pentru salvarea vieţii unei fetiţe de 2 ani

Redactia -

Deputatul Vlad Cosma – intervenţie pentru salvarea vieţii unei fetiţe de 2 ani

În cursul primei sesiuni parlamentare din acest an, la începutul lunii iunie, deputatul de Prahova Vlad Cosma, membru al Comisiei de Buget, Finanţe, Bănci, a adresat ministrului sănătăţii, Eugen Nicolăescu, o interpelare referitoare la finanțarea de la bugetul statului a operațiilor de transplant hepatic în străinătate.

Deputatul prahovean a solicitat la acel moment analizarea de urgenţă a cazului unei fetiţe în vârstă de un an și zece luni, diagnosticată cu ciroză hepatică. Singura şansă a copilei este transplantul hepatic, intervenţie efectuată în străinătate, nedecontată însă de sistemul sanitar românesc. Părinţii au făcut eforturi uriaşe să strângă banii necesari pentru operaţia ce s-ar putea realiza în Germania, însă fără niciun rezultat.

În urma interpelării depuse de parlamentarul Vlad Cosma, Agenţia Naţională de Transplant a comunicat printr-o adresă Ministerului Sănătăţii, referitor la cazul pacientei Andreea Ion, faptul că părinţii acesteia trebuie să prezinte dosarul medical personal domnului profesor Irinel Popescu – şeful Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic Fundeni.

“Scurtarea paşilor către realizarea intervenţiei chirurgicale de transplant hepatic dă speranţe mari părinţilor şi şansă la viaţă pentru micuţa Andreea. Să sperăm că apelul meu va face realizabil acest vis, pentru Andreea în primul rand, dar şi pentru toţi ceilalţi pacienţi care nu-şi permit costurile ridicate ale unei astfel de intervenţii chirurgicale”, a subliniat deputatul Vlad Cosma.