Derbi fotbalistic prahovean, la Câmpina, pe măsura precarei competiţii a Ligii a III-a

Redactia -

Derbiul judeţean al etapei din week-end din campionatul Seriei a VI-a a Ligii a III-a, desfăşurat la Câmpina, pe arena Rafinărie, între nou-promovata locală, Unirea, şi Conpet Ploieşti, cluburi cu relaţii în privinţa unui transfer masiv de jucători, cu „bonus” – un conducător, Marius Zencenco, mutat cu arme şi bagaje de la Strejnic în al doilea municipiu al Prahovei, a fost un bun… somnifer înaintea zilelor de relaxare ce i-au urmat. Terminat cu succesul câmpinenilor, unul care nu le-ar fi fost deloc la îndemână, dacă nu i-ar fi primit plocon, după debutul întrecerilor, pe Cosmin Dobrinoiu – autorul unicului gol din minutul 55, reuşit şi cu ajutorul fotbalistului-arbitru Andrei Moroiţă – şi alţi câţiva jucători „teleportaţi” de la adversari, meciul nu a avut nici sare, nici piper, ci doar un iz de amatorism. Asta câtă vreme, ca să dăm doar un singur exemplu, având liber de la divizionara B, CS Buftea, în ziua disputării rundei de „C”, Vali Bădoi şi-a făcut drum până la Câmpina s-o întărească pe Conpet! Şi o va mai face când va mai avea o „fereastră” – a anunţat fostul rapidist, polist şi stelist!

Nu e un secret că nivelul fotbalistic din al treilea eşalon este unul precar, întreaga competiţie fiind un simulacru, o jignire adusă iubitorilor de fotbal, ce vor popula arenele într-un număr şi mai scăzut decât la campionatele judeţene. Cu jucători de duzină, care practică sportul rege la „fără frecvenţă”, fără trupe retrogradate, aşa cum se va întâmpla în seria celor trei grupări prahovene, cu numele celei care va promova ştiut deja, numai un „cataclism” putând împiedica accederea Fortunei Brazi în Liga a II-a, nu se mai pune vorba de competiţie, ci doar de a ne afla în treabă, cu puţine meciuri de fiecare etapă. Iată care au fost distribuţiile formaţiilor ce i-au plictisit de moarte pe câmpineni, în derbiul cu gust de ceapă degerată, împreună cu alte date statistice obişnuite:

UNIREA: Anghelache – Oae (88 – I. Dumitru), Al. Lungu, B. Şandru, Şt. Stanca – Fatai Taofic – Şaucă (66 – Ruptureanu), Maria, Dobrinoiu (72 – Nichifor), Stăncescu (cpt) – Dobrescu (43 – Băcioiu). Antrenor: Florin Stăncioiu.
CONPET: Ad. Bica (cpt) – Muşea (79 – C. Tătaru), D. Badea, Moroiţă, I. Manea – L. Dumitru – M. Ivan (şutând peste poarta gazdelor – Foto: Daniel Cosarek; 85 – Dobrin), V. Bădoi, S. Ivan, R. Nicolescu – A. Ştefan (76 – Lică). Antrenor: Mugur Bolohan.
Au arbitrat: Cristian Vieru (Cisnădie) – Gabriel Cârlea (Sibiu) şi Ion Duma (Mediaş).
Observatori: Costel Băntescu (Bucureşti), pentru joc, şi Petre Cadar (Braşov), pentru arbitraj.
Cartonaşe galbene: A. Ştefan (24), I. Maria (31), Fatai Taofic (42), Stăncescu (45+1), Băcioiu (66), L. Dumitru (88).