Derbiul CSM Ploiești – CSO Voluntari, la baschet masculin, astă-seară în prime-time la „Olimpia”

Dragos Trestioreanu -

Derbiul CSM Ploiești – CSO Voluntari, la baschet masculin, astă-seară în prime-time la „Olimpia”

În seara aceasta, de la 19.30, oră de prime-time, la sala Olimpia, se va desfășura, în prima etapă a returului campionatului Grupei a II-a din Liga 1 (eșalonul secund) de baschet masculin, derbiul rundei și, de fapt, al întregii părți secunde a întrecerilor, opunând cele două mari favorite la calificarea în faza semifiană, mai precis cea de dinainte de Final Four-ul de promovare, dintre CSM Ploiești și CSO Voluntari. Adică, două dintre echipele cu drept de accedere în Liga Națională, cea de-a treia, „lanterna roșie” a grupei, CSU Brașov, învingătoarea total neașteptată a liderului de dinaintea ultimei runde a turului, trupa lui Cătălin Burlacu, Ionuț Ivan și Robert Munteanu, neavând speranțe de a urca în faza următoare a Ligii 1.

Potrivit siteului oficial al clubului sportiv municipal ploieștean, Burlacu și colegii săi din staff-ul tehnic vor avea la dispoziție toate vedetele din lot, urmând a fi prezenți astfel pe parchet și Szijarto Levente, Adrian Tudor, Vlad Dogaru și Angel Santana. Cei cărora li se va alătura, bineînțeles, antrenorul-jucător Cătălin Burlacu. Împreună cu ei, în raportul de joc vor fi înscriși șapte tineri din lot, care se speră să confirme progresul arătat în tur. Este vorba despre Mircea Topologeanu, Alin Carabulea, Călin Dumitru, Antonio Crăciun, Teodor Bărbuceanu, Horia Scărlătescu sau Mihnea Vrabie.

La rândul lor, contracandidații din Ilfov, de la CSO Voluntari, vin cu toată trupa la Ploiești, în frunte cu fostul căpitan al Asesoftului, marele internațional Virgil Căruțașu, revenit după ani buni, ca jucător, în sala în care a cules atâtea aplauze și a primit mereu felicitări, cu ploieștenii Vlad Dumitrescu și Vladimir Biasutti, ambii făcând parte din efectivul CSM-ului promovat, degeaba, în urmă cu doi ani pe prima scenă, și cu ex-componentul prim-divizionarei BCM U Pitești, Alexandru Neguț, printre alții. Antrenorul Vlad Jișcanu, susținut de managerul Sipoș Alin și de Ciubăncan Măndica, foști baschetbaliști bine cunoscuți de odinioară, vor sosi la Ploiești cu gând de revanșă, după ce, în etapa de start a campionatului, la București, în sala Agronomia, băieții lui Burlacu și el însuși au izbândit cu scorul de 72-60.

Cu un succes vineri seară, la „Olimpia”, CSM Ploiești ar reveni în postura de lider, pe care a și terminat turul, însă, cum din această rundă, a VI-a, cea dintâi din retur, s-a bifat deja un meci, succesul „satelitului” formației de LN, BC Mureș Târgu Mureș, la Cluj, în dauna U-BT 2 Cluj Napoca, Szijarto și compania, cu un joc mai puțin disputat au căzut pe locul secund. În așteptarea mai multor mii de suporteri în cele două tribune, cei care vor avea parte și de mini-show-urile majoretelor de la „Happy Dance”, baschetabliștii ploieșteni promit un meci mare și, implicit, o victorie pe măsură.

Foto: www.csmploiesti.ro