Derbiul fostelor campioane, ieri, pe „Ilie Oană”. Insolventele și penalizatele de-acum, Petrolul și CFR Cluj

Dragos Trestioreanu -

Derbiul fostelor campioane, ieri, pe „Ilie Oană”. Insolventele și penalizatele de-acum, Petrolul și CFR Cluj

După „lupte seculare”, duse la baionetă, între SGU și SC FC Petrolul, derbiul fostelor campioane naționale și câștigătoare ale Cupei României, Petrolul și CFR Cluj, se va disputa, astăzi, de la ora 20.30, pe arena Ilie Oană. Deși nu s-a știut sigur așa ceva decât cu o zi înainte de meci! Potrivit, www.jurnalulph.ro, fostul director administrativ al clubului găzarilor, Lucică Rădulescu, ex-impresar și director general executiv al defunctei divizionare C, Chimia Brazi, actual patron al benzinăriilor RGL Oil, a închiriat stadionul, contra a 3.000 de euro (500 de euro/oră) – și va proceda la fel și la partidele cu Dinamo și ASA Târgu Mureș -, oferindu-l gratuit Petrolului, pentru a disputa aici duelul cu trupa ardeleană. Una penalizată, la rândul său, cu 6 puncte, dar și amenintață din nou de Comisia de Disciplină și Etică a FRF cu o altă depunctare! Inițial, s-a vorbit și despre o intenție a Ligii Profesioniste de Fotbal de a închiria arena Ilie Oană pentru SC FC Petrolul, oferindu-i bani în avans clubului găzarilor din rata drepturilor TV din iarnă. Este posibil să nu fi fost găsită varianta legală a transferului de bani în avans, iar atunci Rădulescu să fi dat o mână de ajutor fostului său club, așa, în ceasul al 12-lea.

Cum, în afara lui Beța, aflat în continuare în procesul de recuperare după o ruptură musculară la pulpa piciorului drept, una de 8 milimetri, antrenorul principal Mihai Stoichiță are la dispoziție întreg lotul – niciun alt jucător nefiind suspendat sau accidentat 0, putând astfel opta pentru cel mai compeitiv prim „11”. Unul care ar putea arăta cam așa, la startul partidei cu echipa CFR-ului, evident cu parantezele de rigoare: Pecanha – Peteleu, Benga, Genev (Faug-Porret), Faug-Porret (Pulhac) – Bucșa, Ropotan – Velasco, Zoubir (Marinescu), Nepomuceno (Zoubir) – Tamuz (Moussa). În funcție de alegerile celor doi tehnicieni, în această seară am putea avea parte din nou de-un duel între Gevaro Nepomuceno, Jeremy Faug Porret și Tiago Lopes, trei dintre mulții străini din loturile combatantelor (foto; www.fcpetrolul.ro).

Petroliștii au nevoie ca de aer de victorie, numărul mai mic de meciuri rămase până la finele sezonului regular impunând eforturi deosebite pentru acumularea de cât mai multe puncte. Dacă ambele echipe sunt penalizate cu 6 puncte și în așteptarea „iertării” de la TAS, asupra ardelenilor apasă pericolul de a mai pierde altele, anunțându-se deja că sunt și sub controlul UEFA, pentru datorii neachitate până la 31 octombrie 2015. Cu speranța calificării în play-off, dacă își vor primi punctele luate înaintea startului campionatului, dar temători, totodată, în privința unei noi penalizări, Mario Camora și coechipierii lui își vor vinde scump pielea, cu siguranță, pe „Ilie Oană”. De subliniat că din echipa de bază a grupării pregătite de Francisc Dican face parte și unul dintre golgheterii întrecerilor, atacantul spaniol Cristian Lopez Santamaria, un prieten bun al fostului petrolist Pablo de Lucas Torres. Actualul echipier al lui Beitar Ierusalim l-a și recomandat de altfel, în vară, pe compatriotul său, la Petrolul, dar nu a fost luat în considerare!

Comisia Centrală de Arbitri i-a delegat, la meciul de la Ploiești, din data de 27 noiembrie 2015, în direct la televiziunile Look TV, DigiSport și Dolcesport, pe centralul piteștean Cătălin Popa, asistenții Vasile Marinescu, din București și Adrian Popescu, din Craiova, plus rezerva Horia Gabriel Mladinovici, și el din capitala țării. Tot din București va veni și observatorul de joc, Ion Craiu, iar tocmai de la Iași, cel pentru arbitraj, ex-tușierul de prim eșalon Sorin Boca, fost președinte executiv la gruparea fanion a urbei parcului Copou.