Derbiul Ligii A Prahova se apropie şi lupta la vârf continuă la baionetă

Redactia -

Derbiul Ligii A Prahova se apropie şi lupta la vârf continuă la baionetă

A trecut şi etapa a XXVIII-a a campionatului Ligii A Prahova, de fotbal, mai rămânând de desfăşurat doar şase – până la finele unei întreceri echilibrate, în privinţa ocupării primului loc al ierarhiei, cel care asigură calificarea la barajul de accedere în al treilea eşalon naţional. Lupta la vârf, deci, continuă, liderul – Unirea Câmpina – păstrându-şi avantajul de trei puncte faţă de singura sa urmăritoare, CS Blejoi Vispeşti. Grupare care îşi pune speranţele în meciul de sâmbătă, 19 mai 2012, ora 18.00, de pe propria arenă, când o va întâlni pe echipa antrenată de Costin Plăvache, supervizat de către directorul tehnic Ion Cojocaru. Adică, acela care a promovat-o, anul trecut, pe Prahova 2010 Tomşani. Până atunci însă, marţi, 15 mai, la şase după-amiaza, se va disputa o rundă intermediară, contracandidatele mai sus-menţionate având parte de partide dificile. Unirea o va primi, pentru derbiul Câmpinei, pe arena Sterom, pe CSM, toţi ochii iubitorilor de fotbal fiind îndreptaţi asupra acestui joc. Un examen deloc uşor vor avea, pe „Petrolul”, la Băicoi, şi fotbaliştii lui Adrian Nistoroiu şi ai Primăriei Blejoi, Dero Ploieşti nemaifiind echipa chiar aşa de uşor de învins, din turul campionatului. Aprioric, testul Unirii apare drept mai greu decât al trupei antrenate de către Victor Roşca. Însă, Vispeşti  nu trebuie să trateze deloc la preţ de matineu meciul din etapa a XXIX-a.

În runda precedentă, Unirea Câmpina a dispus, la o diferenţă mică, la Izvoarele, 2-0 (2-0), de modesta Tinereţea, autorii golurilor fiind Gheorghe Bărăgan (minutul 17) şi Ionuţ Filip (30), dar nici CS Blejoi Vispeşti n-a făcut chiar scorul-fluviu anticipat, în dauna unei alte formaţii din subsolul clasamentului, Caraimanul Buşteni. A fost „doar” 3-0 (1-0), pentru gazde, marcatori fiind Decebal Nae (2), Bogdan Onuţ (61) şi golgheterul întrecerilor, George Bridinel (în echipament alb, la derbiul din tur, cu Unirea Câmpina; foto: Alexandru Neculai), în minutul 88. În celelate confruntări ale aceleiaşi etape s-au consemnat următoarele rezultate: AFC Brebu – Carpaţi Sinaia 3-0 (2-0); Progresul Drăgăneşti – Petrolistul Boldeşti 2-4 (1-1); CS Păuleşti – Avântul Măneciu 1-1 (0-0); CSM Câmpina – Dero Ploieşti 2-1 (0-0); Unirea Urlaţi – SC FC Petrolul II Ploieşti 1-1 (1-0). A câştigat la „masa verde”, cu 3-0, CS Ceptura, cea care trebuia să-i fie gazdă, Chimia II Vadu Săpat, retrăgându-se în pauza competiţională de iarnă, iar FC Astra III Ploieşti a… confundat ziua meciului de la CS Băneşti Urleta şi nu s-a mai prezentat în localitatea de lângă Câmpina, pierzând tot cu 3-0!

Continuă să conducă Unirea, din al doilea municipiu al judeţului, cu 74 de puncte şi +32, la „adevăr”, iar Vispeştiul se află la trei lungimi în urmă, şi în ierarhia la zi, şi în cea a  „adevărului”. Dacă ambele trupe vor trece cu bine de jocurile din etapa intemediară, atunci derbiul de sâmbătă ar putea aduce primele lămuriri asupra numelui viitoarei reprezntante a Prahovei la baraj. Însă, nici acest meci nu va avea un caracter decisiv, decât în situaţia în care viitoarele gazde nu vor învinge, facilitându-i astfel şansa actualei şefe de pluton să rămână în frunte până la final.