Derbiul pedepsitelor, astăzi, în „Gruia”: CFR – Petrolul

Dragos Trestioreanu -

Derbiul pedepsitelor, astăzi, în „Gruia”: CFR – Petrolul

Marți, 11 august, de la ora 19.30, în direct la posturile de televiziune Look TV, DigiSport și Dolcesport, pe arena Dr. Constantin Rădulescu, din cartierul clujean Gruia, se va desfășura nu numai un derbi al insolvenței, ci și al celor două echipe penalizate de Comisia de licențiere a FRF cu câte șase puncte, în ierarhia ediției de campionat 2015-2016: CFR – Petrolul. În ultimele trei sezoane creditat, adesea, drept „meciul etapei”, partida dintre „vișinii” și „galben-albaștri” este una din zona… play-out-ului. Cel puțin, deocamdată.

Tibor Selymes și colaboratorii săi din staff-ul tehnic și-au urcat jucătorii în avion, luni după-amiază, deplasarea spre urbea de pe Someș făcându-se pe calea aerului pentru a se câștiga timp pentru odihnă înaintea duelului de azi. Întoarcerea acasă se va face însă cu autocarul clubuluim, cel care i-a și transportat de găzari de la aeroport la hotelul din Cluj. Selymes are la dispoziție, de data aceasta, tot efectivul, Faug-Porret și Ropotan ispășindu-și, fiecare, etapa de suspendare, iar Beța s-a recuperat după accidentarea ce l-a ținut, și pe el, pe tușă, la confruntarea de acasă cu Pandurii Târgu Jiu, scor: 1-1. În aceste condiții, antrenorul principal are de unde alege cel mai bun „11” al momentului, urmând ca – pe parcursul meciului – să adea dovadă de inspirație la înlocuirile de fotbaliști. Potrivit formei arătate în ultimele partide, „lupii” care vor intra pe gazon, în meciul cu trupa locală, ar putea fi: Pecanha – Beța (Hassan), Benga, Faug-Porret (Tudose), Rippert – Ropotan, Marinescu (Bucșa) – Farina, Zoubir, Nepomuceno (Varga) – Moussa (foto, fără tricou, felicitat de coechipieri după deschiderea scorului în meciul cu Pandurii; www.fcpetrolul.ro). Dacă până acum, exista nemulțumirea tehnicianului că nu ar avea jucători de schimb competitivi, pentru disputa de azi s-a rezolvat și această problemă (vezi parantezele de mai sus).

În tabăra ardeleană vor fi două absențe certe, iar dacă aceea a portarului Mincă, eliminat în partida de la Iași, împotriva CSMS-ului, poate fi rezolvată de către fostul titular al postului de la Dinamo, din sezonul trecut, Marc, în schimb a lui Guima – accidentare gravă tot atunci – pare cam de nedepășit eficient. CFR Cluj suferă la capitolul „vârfuri de atac”, portughezul fiind înlocuitorul cel mai bun al actualui fecesebist Tade. În lotul gazdelor, mai sunt, e drept, și spaniolul Lopez Santamaria, și camerunezul detașat de Fiorentina, Beleck, și fostul internațional de juniori și tineret Negruț, însă nu au confirmat prea mult până în prezent, poate cu excepția africanului. Gazdele stau mai bine la capitolul „defensivă”, cvartetul Dani, Larie, Tânc, Camora fiind practic de neschimbat, și la „închidere”, italianul Petrucci trecând, odată, și pe la Manchester United, iar Mureșan, fiul masorului echipei ardelene, pe la Astra, doar Roșu neavând experiență internațională. Trioul din spatele atacantului care va fi ales de către antrenorul real, Francisc Dican, în acte figurând un posesor de licență PRO, Dan Matei, ar putea fi format dintr-un alt lusitan, Tiago Lopes, pe dreapta, pe stânga – croatul Jakolis, și în centru, Voiculeț, aflat aproape de un transfer la… Petrolul, în această vară. Nici pe banca de rezerve, CFR nu se prezintă chiar rău, tot așa cum stă și în clasament față de oaspeții de azi, fiind deja pe plus (2), ploieștenii fiind tot sub 0 (-2).

Comisia Centrală de Arbitri a delegat o brigadă formată din centralul Kovacs Istvan (Carei), asistenții Marius Marchidanu (Brăila) și Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea), plus rezerva Florin Mazilu, din Satu Mare. Supervizorii întâlniri de pe arena din „Gruia” sunt hunedoareanul ex-Balon de Aur la o Cupă Mondială de tineret, din Australia, Romulus Gabor, pentru joc, și ieșeanul fost tușier Sorin Boca, pentru arbitraj.