Deschiderea anului școlar. Președintele Iohannis, la Valea Doftanei, ministrul educației Câmpeanu – la Bucov

Daniel Dimache -

Deschiderea anului școlar. Președintele Iohannis, la Valea Doftanei, ministrul educației Câmpeanu – la Bucov

Președintele României, Klaus Iohannis, a ales să fie prezent în Prahova, la deschiderea noului an școlar. Șeful statului va lua parte, luni, 13 septembrie, la ceremonia de deschidere a anului școlar 2021-2022, la Liceul Tehnologic „Carol I” din Teșila- comuna Valea Doftanei (în foto).

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, va deschide noul an școlar la Bucov, cu ocazia inaugurării SmartLab, primul laborator dotat cu tehnologie de ultimă generație dintr-o școală de la sat din mediul rural, eveniment care va avea loc luni, 13 septembrie, la ora 12:00, la Școala Gimnazială ,,Constantin Stere’’, din comuna Bucov, Județul Prahova (Str. Constantin Stere, nr. 53).

SmartLab Bucov (video youtbe INACO) este utilat cu laptopuri cu licențe și softuri de design grafic, tablă interactivă, ochelari VR, roboți educaționali multifuncționali, ,,perete verde’’, pentru agricultura pe verticală, imprimante, scannere și creioane 3D.
Proiectul a fost gândit și implementat de Asociația INACO-Inițiativa pentru Competitivitate, cu sprijinul a șase companii private donatoare.
Acesta este cel de-al șaselea laborator digital din România, primele cinci fiind localizate ȋn București, Ilfov și Călărași.