Descinderi ale procurorilor DIICOT la stadionul Ilie Oană. Dan Capră dus la audieri. Patronul și directorul general – reținuți pentru 24 de ore

Redactia -

Descinderi ale procurorilor DIICOT la stadionul Ilie Oană. Dan Capră dus la audieri. Patronul și directorul general – reținuți pentru 24 de ore

UPDATE. Frații Daniel și Nicolae Capră, patron și, respectiv, acționar la SC FC Petrolul, împreună cu Marius Bucuroiu, director general al clubului de fotbal ploieștean, ridicați de cadrele DIICOT, marți dimineață, pentru a fi duși și audiați la sediul din Ploiești al acestei direcții, în calitate de suspecți într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, au fost reținuți pentru 24 de ore. Procurorii ar intenționa să ceară, miercuri, 26 noiembrie, mandat pentru încă 29 de zile pentru cei trei, plus alte 16 persoane, printre care și soțiile celor doi frați Capră, cu totții fiind identificați ca făcând parte dintr-un grup organizat constituit pentru a prejudicia statul. În prezent, suma anunțată este de 15.400.000 de euro.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Bucureşti şi  Constanţa şi a Serviciilor  de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău şi Brăila,   au efectuat în data de 25 noiembrie un număr de 25 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Constanţa, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu, Brăila şi a municipiului Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 19 persoane,  specializată  în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

 

Ancheta a fost declanșată ca urmare a sesizării primite de la Direcția Generală Antifraudă.

 

În cauză există suspiciunea rezonabilă că o parte din membrii grupării, în calitate de administratori ai S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploieşti, au iniţiat în anul 2012 o grupare infracţională organizată la care au aderat şi ceilalţi membri, în vederea creării unor lanţuri infracţionale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării şi finanţării S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploieşti. Astfel, au fost efectuate operaţiuni nereale prin emiterea de documente şi facturi fictive, în scopul deducerii TVA  şi diminuării  bazei de impozitare (impozit pe profit). 

 

De asemenea, în scopul creării unor relaţii comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracţională, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii şi livrări de mărfuri, sumele astfel obţinute fiind însuşite de către membrii grupării, în scopul preluării şi finanţării clubului, prin creditări succesive.

 

Prejudiciul produs prin activitatea infracţională este 15.400.000 euro.

 

La sediul D.I.I.C.O.T – ST Ploieşti vor fi aduse în vederea audierii 30 de persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.

 

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.

 

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploieşti.

 

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.