Descoperire macabră într-o casă din Câmpina

Redactia -

În ultimele 72 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au fost solicitate să intervină pentru gestionarea următoarelor evenimente:

 

         În comuna Dumbrava, sat Dumbrava, echipajele de pompieri au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi ambulanţa SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară.

            La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu violenţă la întreg imobilul compus din 2 camere, suprafaţa incendiată fiind de aproximativ 100 mp.

În urma evaluărilor preliminare, a fost găsit un bărbat, în vârstă de 43 de ani, decedat prin carbonizare.

            Au ars: acoperişul construit din astereală lemn şi învelitoare tablă pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp şi bunuri de uz casnic.

            Cauza probabilă: jar sau scânteie electrică – acţiunea unor persoane iresponsabile, inclusiv autoincendierea.

 

 

            În localitatea Sinaia, strada Piscu Câinelui, echipajele de pompieri au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească.

            Au ars: aproximativ 4 tone fân şi 35 baloţi de lucernă. S-au deteriorat pereţii anexei.

            Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii închise.

 

            În comuna Fulga, sat Fulga de Jos, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi ambulanţa SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară.

            Au ars: mobilierul şi electrocasnicele dintr-un dormitor.

            Cauza probabilă: efectul termic al curentului electric – aparate electrocasnice lăsate sub tensiune.

 

            În localitatea Floreşti, echipajele de pompieri au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească.

            Au ars: anexa gospodărească (coteţ de păsări) pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp şi şapte păsări.

            Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise.

 

            În comuna Măneciu, sat Cheia, echipajele de pompieri au acţionat cu mijloace de primă intervenţie pentru a salva un animal (cal) căzut în albia unui pârâu.

 

            În municipiul Ploieşti, strada Ghe. Gr. Cantacuzino, echipajele de pompieri au intervenit pentru a transporta o femeie, în vârstă de 74 de ani, din locuinţă la ambulanţa SAJ Prahova.

 

            În municipiul Ploieşti, strada Republicii, echipajele de pompieri au intervenit pentru a transporta o femeie, în vârstă de 62 de ani, din locuinţă la ambulanţa SAJ Prahova.

 

            În municipiul Ploieşti, strada Mihai Bravu, echipajele de pompieri au intervenit pentru a extrage dintr-un beci, o femeie, în vârstă de 83 de ani, decedată.

 

            În municipiul Ploieşti, Cartier Vest, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată.

            Au ars: aproximativ 1000 mp vegetaţie uscată.

            Cauza probabilă: flacară – foc deschis în spaţii deschise.

 

Descoperire macabră într-un apartament din Câmpina:

            În municipiul Câmpina, strada B.P. Haşdeu, echipajele de pompieri au acţionat pentru deblocarea uşii unui imobil. Proprietarul, în vârstă de 75 de ani, a fost gasit decedat.

 

            În municipiul Ploieşti, strada Lacul Balea, echipajele de pompieri au intervenit pentru a transporta o femeie, în vârstă de 70 de ani, din locuinţă la ambulanţa SAJ Prahova.

 

            În localitatea Sinaia, strada Cumpătu, echipajele de pompieri au acţionat cu mijloace de primă intervenţie pentru a degaja un copac căzut pe partea carosabilă.

 

            În municipiul Ploieşti, strada Amaradiei, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească.

            Au ars: acoperişul construit din astereală lemn şi învelitoare tablă pe o suprafaţă de aproximativ 10 mp şi cca 3 mp lambriu din plastic.

            Cauza probabilă: flacără – aparat de gătit nesupravegheat ori supraîncălzit.

 

            În comuna Berceni, sat Corlăteşti, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism.

            A ars autoturismul în proporţie de aproximativ 90%.

            Cauza probabilă: scurtcircuit electric – echipamente de iluminat electric improvizate.

 

            În municipiul Ploieşti, strada Mihai Eminescu, echipajele de pompieri au acţionat pentru deblocarea uşii unui imobil. Proprietara, a fost preluată de către un echipaj SAJ Prahova .

 

 

  1. Echipajele SMURD au intervenit în 83 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.                                                                                                                                              

                                                                                         Compartimentul Informare şi Relaţii Publice