Descreierat a întors Ploieştiul pe dos: ameninţare cu bombă la rafinărie

Daniel Dimache -

Descreierat a întors Ploieştiul pe dos: ameninţare cu bombă la rafinărie

La acest moment toată zona „Mihai Bravu” este plină de poliţie, pompieri şi ambulanţe. Lumea se întreabă ce se întâmplă, iar unii s-au gândit că a fost accident la rafinăria Lukoil Petrotel. Traficul este deviat, poliţiştii întorcând toate maşinile care se îndreaptă spre capătul arterei „Mihai Bravu”.

Cu câteva minute în urmă, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a lămurit situaţia, transmiţând o comunicare presei, prin care anunţă că un bărbat a lansat o ameninţare cu bombă, care s-ar fi dovedit falsă: 

„În jurul orelor 19:45 am fost sesizați cu privire la amplasarea unei bombe în incinta unei rafinării de pe raza municipiului Ploiești. S-a constituit grupa operativă formată din aproximativ 60 de polițiști, coordonați de adjunctul șefului Inspectoratului Județean de Poliție, comisar șef Ginel Preda, inclusiv echipa pirotehnică din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale. În urma verificărilor efectuate, în mai puțin de 30 de minute de la ora apelului, a fost identificat apelantul, un bărbat de 59 de ani, care a recunoscut că a inițiat apelul și că a fost o alarmă falsă. Față de acesta urmează a se lua măsurile legale.”

Nebunia acestuia a întors oraşul pe dos, din fericire, dacă putem spune aşa, la o oră târzie când traficul şi activitatea în municipiu erau mai reduse.